Alparslan Kuytul Hoca: Melek Çetinkaya Kumpas Sonucu Tutuklandı

Alparslan Kuytul Hoca Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya’nın tutuklanması hakkında konuştu. Çocuğu için mücadele veren bir annenin tutuklanmasına tepki gösteren Alparslan Hoca, Çetinkaya'nın Akit TV’nin kurduğu kumpas sonucu tutuklandığını söyledi.

Alparslan Kuytul Hoca: Melek Çetinkaya Kumpas Sonucu Tutuklandı
18 Tem 2020 09:32:41

Alparslan Kuytul Hoca tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. 

Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya'nın tutuklanması hakkında konuşan Alparslan Hoca, Akit TV'nin canlı yayına çağırarak kumpas kurduğunu ve benzer bir kumpasın daha önce de kendisine kurulduğunu söyledi. Çocuğu için özgürlük çağrısında bulunan Çetinkaya'nın tutuklanmasını tamamen zulüm olarak değerlendiren Alparslan Hoca yaptığı konuşmada şunlara değindi:

AKİT TV MUHALİFLERİ TUZAĞA ÇAĞIRIYOR

"Melek Çetinkaya'nın tutuklanması zulümden ibarettir. Bu zulümde Akit TV'nin de payı var. Akit TV, gördüğüm kadarıyla muhalifleri ekrana çıkartıp onlara kumpas hazırlıyor. Programa çağırmıyorlar, aslında tuzağa çağırıyorlar. Beni de çağırmışlardı, gitmedim.

SEN MİSİN EYLEM YAPAN

Kadın kendi çocuğunun derdine düşmüş, çocuk daha askeri okul talebesi. Askeri okul talebeleri, komutanlarına itaat ederler ve kanuna göre suçlanamazlar. Buna rağmen çocuğa müebbet hapis vermişler. Bir anne, yüreği yanıyor ve her gün eylem yapıyordu. Bütün mesele bundan ibarettir. “Sen misin eylem yapan, ‘Türkiye’de adalet yok’ diyen, Ankara polisini uğraştıran! O zaman biz de sana böyle yaparız.” diyorlar. İnşallah bu tuzağı hazırlayanların başlarına da bir gün aynısı gelir. Çok insanın canını yakıyorlar. Şimdi güç ellerinde, istedikleri gibi at koşturuyorlar. Nasılsa bu devran bir gün değişir. Ya bu dünyadaki mahkemelerde hesap verirler yahut ahirette Allah’ın mahkemesinde. 

DİYARBAKIR ANNELERİ ANNE DE BU KADIN ANNE DEĞİL Mİ?

Bu kadının kimseyi övdüğü falan yok. Bir ev kadını, çocuğunun derdine düşmüş bir anne. Diyarbakır anneleri anne de, bu kadın anne değil mi?”

Bir anne, yüreği yanıyor ve her gün eylem yapıyordu. Bütün mesele bundan ibarettir. “Sen misin eylem yapan, sen misin her gün ‘Türkiye’de adalet yok’ diyen, sen misin Ankara polisini uğraştıran! O zaman biz de sana böyle yaparız.” diyorlar.

Ne Olmuştu?

Silivri Cezaevi’ndeki oğlu Furkan Çetinkaya dahil tüm askeri okul öğrencilerinin adil yargılanması için dört yıldır eylem yapan anne Melek Çetinkaya, 

Akit TV’de 12 Temmuz'da katıldığı programda "Hiçbir askeri öğrenci ya da er daha önce darbeden yargılanmadı. Hulusi Akar önceki darbede üsteğmendi, Binali Yıldırım asteğmendi. Hani darbeye katılan vatan haini oluyordu? Neden Hulusi Akar bakan oldu, Binali Yıldırım Başbakan oldu?" sözlerini kullanmıştı.

Melek Çetinkaya kimdir?

Melek Çetinkaya'nın askeri öğrenci olan oğlu Furkan Çetinkaya, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından önce tutuklanmış ardından müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Anne Çetinkaya, "adalet yürüyüşü"nü aralarında oğlunun da bulunduğu müebbet alan askeri öğrenciler, hamile tutuklular, hapishanede bulunan çocuklar ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden atılanlar için düzenleyeceğini açıklamıştı.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından askeri okul öğrencileri de tutuklanmıştı, yargılamalar sonrasında da 259 askeri okul öğrencisi için "darbeye teşebbüs suçu"ndan müebbet hapis cezaları verildi.

HABER VİDEOSU:




1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    10 Eyl 2020 16:47:13


Yorum Yaz