Alparslan Kuytul Hoca Öztürk'ün Söylemlerini Çürütüyor!

Alparslan Hoca, dün akşam sosyal medya hesabından paylaştığı iletiyle, Mustafa Öztürk'ün Kur'an hakkında gündeme gelen ağır ithamlarına, bu akşam saat 20.00'de youtube kanalı üzerinden cevap vereceğini açıkladı!

Alparslan Kuytul Hoca Öztürk'ün Söylemlerini Çürütüyor!
05 Ara 2020 11:23:25

"Öztürk'ün Kur'an'dan ve İslam'dan şüpheleri ortaya çıktı!"

Alparslan Kuytul Hoca, Mustafa Öztürk adlı ilahiyatçının, kutsal kitabımız "Kur'an-ı Kerim" hakkındaki ağır ithamlarına yönelik sosyal medya hesabından; "Mustafa Öztürk’ün de yıllardır içinde sakladığı, bir kısmı küfre kadar varan inançları, Kur'an'dan ve İslam'dan şüpheleri ortaya çıktı!" ifadelerini paylaşmıştı.

Bu akşam saat 20.00'de youtube kanalı "Alparslankuytultr" adresinden yapacağını duyurduğu yayın ile "Tarihselci" dediği Öztürk'ün argümanlarını, vereceği ilmi cevaplarla çürüteceğini belirtti.

"Öztürk, tanındıkça pervasızlaştı, yaşlandıkça freni tutmaz oldu!"

Alparslan Hoca, 2 gün önce attığı tweetlerde, Öztürk hakkında şu cümleleri kaydetmişti:

"Yıllar önce "Allah, insanın gerçek yüzünü ortaya çıkarmadan onun canını almaz" demiştim. Mustafa Öztürk’ün de yıllardır içinde sakladığı, bir kısmı küfre kadar varan inançları, Kur'an'dan ve İslam'dan şüpheleri ortaya çıktı.

Birkaç yıldır dini açıdan çok tehlikeli olan görüşlerini sızdırmaya başlamıştı. Ancak tamamen açığa çıkmamak için kendisini frenliyordu. Anlaşılan tanınmaya başladıkça pervasızlaşmaya, yaşlanmaya başlayınca da freni tutmamaya başladı.

4-5 sene önce bu kişinin iktidar taraftarı televizyonlarda sürekli çıkarıldığını gördüğümde bu tehlikeyi fark edip gerekli ikazı yapmıştım. Ama bir takım güçler onunla dini bozma gayreti içinde olduklarından bu kişiyi televizyonlara çıkarmaya devam ettiler.

Çünkü bu kişinin tarihselci görüşleri İslam düşmanlarının işine geliyordu.  

Tarihselcilerin hepsi M. Öztürk kadar ileri gitmeyip Kur’an’dan şüphe etmiyor olsalar bile tarihselci görüşlerin böyle bir çukura düşme gibi bir tehlikesi hep vardır.

Tarihselcilik, önce Kur’an’ın hükümlerinin çağa göre değişeceğini iddia etmek sonra da tümden Kur’an’dan şüphe ettirmek için geliştirilmiş bir felsefedir. Bu çukura düşmek istemeyenler tarihselci fikirlerden uzak durmalıdırlar.

Bu konuyla ilgili inşallah daha sonra geniş bir açıklama yapacağım."




0 Yorum

Yorum Yaz