Alparslan Kuytul Hoca: Ülkeyi ne hale getirdiler, iyice polis devletine döndük!

Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez’in restoranda kimliğinin kontrol edilmesini değerlendiren Alparslan Hoca, "iyice diktatörlüğe gidiyoruz" açıklamasında bulundu.

Alparslan Kuytul Hoca: Ülkeyi ne hale getirdiler, iyice polis devletine döndük!
08 Ağu 2020 00:47:11

Alparslan Hoca Cuma Tefsir dersi sonrasında Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez’e restoranda kimlik kontrolü yapmak isteyen polislerin “Biz devletiz, kanunsuz iş yapmayız.” tepkisini değerlendirdi.

Yaşanan olayı, baro başkanlarının yaptığı yürüyüşün intikamı olarak değerlendiren Alparslan Hoca, ülkemizde son zamanlarda artan kanunsuzluklara dikkat çekti.

Hatay gibi küçük bir şehirde polislerin baro başkanını tanımamasının mümkün olmadığını, bunun kasıtlı bir sorgu olduğunu belirtirken benzeri bir polis tepkisinin de Osmaniye’de yaşayan bir Furkan gönüllüsünün başına geldiğini hatırlattı. Camide Kur'an okuduğu için gözaltına alınan ve yaşadığı olaya tepki gösteren gönüllüye “Hükümeti eleştirebilirsin ama devleti eleştiremezsin” denilmişti. 

Bir polis memurunun kendini cumhurbaşkanından bile üstün görmesini eleştiren Alparslan Hoca, "Kanunsuz iş yapmazmış. O kadar çok kanunsuzluğunuzu sayarım ki..." diyerek hem kendisinin hem de Furkan gönüllülerinin başına gelen kanunsuzlukları dile getireceğini ifade etti.

Sırf Furkan gönüllüsü olduğu için bazı kişilerin araba ile tenha yerlere götürülüp tehdit edildiğini açıklayan Alparslan Hoca, "Bu yaptığınız kanuna uygun mudur? Polis misin, eşkıya mısın?" diye sordu. 

Yaptığı açıklamada konferans ve basın açıklamalarının engellenmesinin, kendisine ait olmayan bir konuşmadan dolayı hakkında mahkeme açılmasının, 30 Ocak’ta evine yapılan şafak baskınının, namaz kılanın darp edilmesinin de birer kanunsuzluk olduğunu ifade eden Alparslan Hoca, "Ülkeyi ne hale getirdiler, iyice polis devletine döndük! Önceden böyle değildi, ekip değişmiş. Yukarılarda büyük değişiklikler olmuş, diktatörlüğe doğru götürüyorlar milleti." dedi.




0 Yorum

Yorum Yaz