Alparslan Kuytul Hoca'dan Cumalar Camide Kılınmalı Açıklaması

Alparslan Kuytul Hoca, cuma namazlarının camilerin dışında farklı noktalarda kılınması hakkında konuştu. İşlerine geldiği zaman ne kitap ne fıkıh tanımıyorlar diyen Alparslan Hoca, " cuma namazlarını rezil etmeyin" dedi.

Alparslan Kuytul Hoca'dan Cumalar Camide Kılınmalı Açıklaması
06 Haz 2020 14:05:35

Tefsir dersinin ardından gündemdeki konuları değerlendiren Alparslan Hoca kendisine yöneltilen "Cuma namazının semt pazarları veya Park yerleri gibi caminin bulunmadığı yerlerde kılınması caiz midir?" sorusuna yanıt verdi.


Semt Pazarlarında Cuma Namazı Kılınamaz.

Cuma namazının semt pazarları gibi noktalarda kılınamayacağını belirten Alparslan Hoca, konuya ilişkin İslam fıkhı hükümlerini açıkladı
Cuma namazının diğer namazlardan farklı ve bazı özel şartlara bağlı olduğunu ifade eden Alparslan Hoca cuma namazının mescit veya mescit hükmünde olan bir yerde eda edilmesini gerektiğini söyledi


Cuma namazının İslami Kuralları

Cuma namazının mescit olarak inşa edilen bir yerde kılınmasının zorunlu olduğunu belirten Alparslan Hoca, cuma namazına dair şu hükümleri söyledi:
"Cuma namazının şartları vardır, diğer namaz gibi değildir. Cuma namazının kılınacağı yerde beş vakit namazın kılınması ve ezan okunuyor olması gerekir.Fıkıhda, ya camide ya caminin avlusunda ya da avlunun devamın da arada boşluk olmamalıdır. Ağaç vb. gibi bir şeyler veya su vb. gibi bir engel varsa o boşluk hoş görülüyor ama sebepsiz yere fazla boşluk bırakamazsınız. Öndeki safla ondan sonraki safın arasında sebepsiz yere fazla boşluk bırakılamaz. Bir engel varsa; o bir sebeptir ve hoş görülmüştür. Yani ya caminin içinde ya da avlusunda caminin kapısının da açık olması gerekir. Caminin avlusunda kılınabilmesi için caminin içinin devamı olması gerekiyor. Avlunun ve duvarın dışında kılınabilmesi için o duvar sebebiyle cemaatin mecburen dışarı çıkmış olmaları gerekir. İhtiyaca binaen. Böyle olmadıkça dışarda da kılınamaz. Arada mesafe var. Neden uzakta duruyorsun? O zaman cemaate dahil olmaz.


 Cuma Namazını Rezil Etmeyin

Ya böyle olacak ya da eskilerde şehrin dışında devlet ‘burası cuma mekanıdır’ diye bir yer tayin edermiş, cuma namazı orada toplu olarak kılınırmış. Bütün şehir oraya toplanabilir. Büyük bir alan, büyük bir tarla, biraz tesviye ya da şimdi imkanlar geniş gerekirse betonlanır, fayans yapılır, küçük bir mescit yapılabilir ya da tayin edildiği için mescit gibidir. Adı konulmuştur. Böyle bir yerde de kılınabilir.
Semt pazarı ne camidir ne de böyle şehrin dışında cuma için tayin edilmiş bir mekandır. Semt pazarı, semt pazarıdır. Cuma namazını rezil etmeyin!


Camiler İçin Açıklama Yapılmalı, Neden Tamamen Açılmıyor?

"Neden şehrin birkaç camisinde ve avlusunda kılınıyor da diğer camilerde kılınmıyor? Neden 20-30 camide veya 50 camide kılınıyor da tamamın da kılınmıyor? Bir açıklama lazım." şeklinde sorular yönelten Alparslan Hoca, semt pazarlarında alınan tedbirlerin camilerde de alınabileceğini söyledi
Neden camileri kapalı tutmaya devam ediyorsunuz? Dolmuşlarda bile yan yana oturmaya artık izin veriliyor. Turistlere bile izin veriliyor. Yurt dışından turistler gelmeye devam ediyor.
Neden camiler öğle ve ikindi namazında açıkta, beş vakit namazda açık değil. 
O din düşmanı komite, elinden geldiği kadar bu süreci uzatıyor, camiyi kapalı tutmaya çalışıyor. İdarecilerin bir kısmının yaptıkları, o din düşmanı komitenin dosyalar halinde elinde… Önlerinde o dosyaları koyuyorlar, dediğimizi yapıyor musun, yapmıyor musun? Şantaj altında onların dediklerini yapıyorlar.
Bu nerden çıktı? ‘Şu camide cuma kılınır, şu camide kılınmaz’ demenin hiçbir manası yoktur. Bunun nasıl bir mantığı var?
Neden bunca cami varken engelliyorsunuz? Cami sayısını azaltırsanız, o camide namaz kılan insan sayısı artar. Risk dediğiniz şey gerçek ise; işte o zamanda o risk daha da artmış olur.
Corona yalan değilse o riski daha da arttırmış oluyorsunuz. Bu durumda bütün camileri açmanız gerekir ki bulaşma riski azalsın, insanlar sosyal mesafeye dikkat edebilsinler.
Neden camileri kapalı tutmaya devam ediyorsunuz? Zaten sabah namazına giden 3-5 kişiyi geçmez. Hangi sebeple sabah, akşam ve yatsı namazında kapalı… Hangi sebeple sadece öğle ve ikindi namazında açık.


 Bu İş, Siyasi Bir Projedir! 

Ben daha önce açıkladım; Corona dan ölmeyenlerin Corona yazıldığını söyleyen birçok profesör var ve her gün bu sayı çoğalıyor. Bakın bir Amerikalı profesör diyor ki Corona dan ölmediği halde corona yazmamız için bana ve doktor arkadaşlarıma baskı yapılıyor. ‘Corona yazacaksın’ diyorlar. Bunu söyleyenler çoğalıyor bu işte bir iş var. 
Amerika, dünyada sırf korku oluşması için göz göre göre ölenlere Corona diyor. Trump daha 1 kişi ölmemişken sayıyı 200 bin kişi ölecek’ dedi. O sayıya ulaşmaya çalışıyorlar. Ölenlere ‘Corona’ diyorlar. Bunun şahitleri var. Burada da bizim bildiğimiz olaylar var. İtalya en fazla ölen insan ülkelerden biri 40 bini geçti herhalde İtalya sağlık bakanlığının yaptığı açıklamada ölenlerin %88'inin corona dan ölmediği açıklandı. %12 si de ‘şüpheli, ne olduğunu anlayamadık? diyorlar.
Olay şu; zaten ölecek insanlar var. Mesela Türkiye'de iki buçuk ay içerisinde normalde kanserden, böbrek yetmezliğinden vb. kaç kişi ölüyordu. Eskiden 2 buçuk ay içinde kaç kişi ölmesi bekleniyorsa aynı sayıda insan kanserden, böbrek yetmezliğinden, ishalden ölmüş. Onlar zaten ölecek olanlardı. Böyle ölümcül hastalıkları corona ile birleştiriyorlar. Kanserden ölen kimseye corona dan öldü, diyorlar.


Bunu neden yapıyorlar?

Bu baskı ortamının devam edebilmesi için, bir araya gelmeyin, konuşmayın, uzak durun, diyerek bu korkuyu sürdürmeleri gerekir. Bu korkuyu sürdürebilmeleri için böyle ölenlere corona demeleri lazım… Bir gün hakikat ortaya çıktığında göreceksiniz, zaten son bir aydır ortaya çıkmaya başladı.

Bu işte bir iş var!

Ben bu cuma meselesinde baştan itibaren itiraz ettim, anlamayanlar oldu. Daha güzel bilgiler ortaya çıktıkça her şeyin bir tiyatro olduğu anlaşılacak… Nereden anlaşılacak? Mahyaların açılmaması önemli bir delildir. Mahyaların söylediğim halde kaç defa açılmaması bunun bir proje olduğunu göstermektedir.
İyi niyetle dün anlamamış olabilirsin, gerçekten inanmış olabilirsin. Ben ‘korona’ yok demiyorum. Ben onun uzmanı değilim, olabilir ama tüm uzmanlar ‘bu gripten daha tehlikeli değildir’ diyorlar. Neden gripten ölenlerin sayısı daha fazla iken bu kadar velvele yapılmıyordu? Bu sene bu velvele nedir? Bunu söylüyorum, yoksa alanımın dışına çıkmıyorum. Bilmediğim konuda da konuşmuyorum. ‘Korona yoktur’ da demiyorum.
Ben diyorum ki; bu iş fazla abartılıyor. Rakamlar meydanda ve corona olmayanlar corona yazıldığı halde ölüm sayısı yine normal. Normal grip kadar değil, ishal kadar değildir. Kanserden ölen bundan daha fazladır. Kanser bulaşıcı değil onu saymayalım ama ishal ve gripte bulaşır. Bu işte bir iş olduğu meydandadır.




0 Yorum

Yorum Yaz