Alparslan Kuytul Hoca'dan Baro Başkanlarının Yürüyüşünün Engellenmesine Tepki

Alparslan Hoca bugün gerçekleştirdiği basın açıklamasında Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını söyleyerek insanların haksız yere hapishanelere doldurulduğunu vurguladı. Yaptığı açıklamada Ankara girişinde engellenen ve polis tarafından şiddete maruz kalan baro başkanlarına da değinen Alparslan Hoca, anayasal hakları hatırlatarak iktidarın kendini anayasadan üstün gördüğünü belirtti.

Alparslan Kuytul Hoca'dan Baro Başkanlarının Yürüyüşünün Engellenmesine Tepki
23 Haz 2020 22:45:52

"Herkese baskı uyguluyorlar!"

Alparslan Kuytul Hoca, başka birinin yaptığı konuşmada "Atatürk'e hakaret ettiği" gerekçesiyle yargılandığı skandal mahkeme sonrası basın açıklaması gerçekleştirdi. Hocaefendi: "Bugün kim Türkiye'nin eski Türkiye olduğunu söyleyebilir? 60 tane baro başkanı avukat bir yerden bir yere yürümek istiyor, müsaade edilmiyor!

Anayasa'da herkes önceden izin almaksızın toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkına sahiptir' ifadesi geçmiyor mu? Kendi yazdıkları anayasaya uymuyorlar! Herkese baskı uyguluyorlar, Türkiye'yi polis devleti yapmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

"Diktatörlüğün sorumlusu sessiz kalanlardır!"

Ülkenin diktatörlüğe doğru sürüklendiğini söyleyen Alparslan Hoca, haksızlıklara sessiz kalanlara uyarılarda bulunarak şu sözleri kaydetti: "Ülkeyi diktatörlüğe doğru götürüyorlar ve millet hala buna sessiz kalıyor. Eğer bir gün tamamen diktatörlük kurulursa Suriye gibi, Doğu Türkistan gibi, Irak gibi, Libya gibi, Yemen gibi olacak olursa bunun sorumlusu sadece diktatörler değil, aynı zamanda o diktatörlere sessiz kalanlardır. Eğer bu millet, bu yapılanlara sessiz kalmasaydı bu iş bu noktaya gelmezdi."



0 Yorum

Yorum Yaz