Alparslan Kuytul Hoca'dan Deprem Mesajı

Dün tefsir dersi sonrasında merkez üssü Elazığ olan 6.8'lik deprem haberini alan Alparslan Hoca, deprem hakkında yaptığı konuşmada, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara ise geçmiş olsun duasında bulundu.

Alparslan Kuytul Hoca'dan Deprem Mesajı
25 Oca 2020 12:02:51

Dün akşam tefsir dersinin hemen ardından öğrendiği deprem haberi üzerine açıklamalarda bulunan Alparslan Hoca, "merkez üssü Elazığ olan depremde, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnşaallah can kaybı daha fazla olmaz. Depremi yaşamış, korkulu saatler geçirmiş olanlara da 'gecmis olsun' diyorum." ifadelerini kullandı.

Kendisinin de Adana depreminde Allah'ın kudretini hissettiğini belirten Alparslan Hoca, "Adana'da deprem olduğunda, ben de apartmandaydım. Deprem, ben de şöyle bir şey meydana getirmişti; koca bina sallanıyordu. Allah'ın kudretini hissettim, imanım arttı. Sanki Allah, "sallarsam böyle sallarım ben, merhametimden yapmıyorum, size tövbe etmeniz için mühlet tanıyorum, ara ara ikaz ediyorum" diyordu.

Evet, deprem korkutucu ama imanı arttırıcı bir yönü de var. Allah kudretini hissettiriyor. Allah'ın kudretini, Allah'ın azabından korkulması gerektiğini hissetmemiz lazım, Allah unutanları ara ara hatırlatıyor" ifadelerini kullandı.

HABERİN VİDEOSU:




0 Yorum

Yorum Yaz