Alparslan Kuytul Hoca'dan Koronavirüs Tavsiyeleri

Alparslan Kuytul Hoca, koronavirüs sebebiyle oluşan korku ve panik havasını değerlendirerek Müslümanların olaya nasıl bakması gerektiğini açıkladı. Tedbir alma gerekliliğinin altını çizen Alparslan Hoca; "Müslüman tedbirini alır, Allah'a tevekkül eder, paniklemez" dedi.

Alparslan Kuytul Hoca'dan Koronavirüs Tavsiyeleri
02 Nis 2020 15:33:42

Koronavirüs salgını sonrası alınan tedbirler kapsamında Cuma tefsir dersleri yerine aynı günlerde Hasbihal programı gerçekleştiren Alparslan Kuytul Hoca, her hafta yaptığı konulu dersin ardından izleyicilerden gelen soruları yanıtlıyor.

Koronavirüs ve oluşturduğu panik hakkındaki sorulara cevap veren Alparslan Hoca, tedbir almanın imanın bir gereği olduğunu ancak panik yapmamak gerektiğini belirtti. Herkes tedbirini alsın ve Allah'a dayansın diyen Alparslan Hoca, 'korkmayın, paniklemeyin, ecelimiz Allah'ın elindedir' dedi.

Alparslan Hoca'nın konuya ilişkin yaptığı açıklamada öne çıkanlar şöyle;

"ELBETTE TEDBİR ALMAK İMANIN GEREĞİ"

"Biz Müslümanız, bir ecele iman ederiz. Elbette tedbir almak imanın gereğidir. İnatlaşmanın gereği yoktur. Biz, davamız için mücadele ederiz. Dava yolunda ısrarcı oluruz, davamızdan geri adım atmayız. Bizim düşmanımız, İslam düşmanlarıdır. Onlara karşı geri adım atmayız, korkmayız, çekinmeyiz. Biz mikroplarla savaşacak değiliz. Yani bizim düşmanımız virüs değil. Dolayısıyla bütün mücadele taraftarı Müslümanlar, olaya böyle bakmalılar. 

"TOPLUMDA PANİK HAVASI VAR, BUNA GEREK YOK"

Yani virüse karşı erkeklik taslamanın alemi yok. Sonuçta; bizim düşmanımız virüs değil. Virüs kendi görevini yapıyor. Allah’ın ona verdiği vazifeyi yerine getiriyor. Ölüm vakti gelenleri öldürecektir. Vadesi yetmeyenleri öldürmeyecektir. O yüzden böyle bir panik havasına gerek yok. Toplumda böyle bir panik havası var. Her gün tüm televizyonlarda, tüm sosyal medyada 24 saat bu konu konuşuluyor. Bu da insanlarda bir panik havası meydana getiriyor. Buna gerek yok. Müslüman kadere iman eder. Müslüman tedbirini alır, Allah'a tevekkül eder. Paniklemez. Bir ecele iman eder. Yani bu virüs salgını olmasaydı da o ölenler aynı zamanda aynı vakitte öleceklerdi. Elbette ki ‘Allah’ın takdiri sebeplere göredir ama bu her zaman da böyledir’ diyemeyiz. Bazen de sebepler dışında Allah taktirde bulunur. Ecelimiz onun elindedir. Paniğe gerek yok. Herkes tedbirini alsın, takdiri Allah a bıraksın. Korkmasın, paniklemesin. Zamanını daha iyi değerlendirsin. 

İslam’ın dışına çıkıldığı zaman neler olduğunu işte görüyoruz. Yani bu virüs,  temizliğin olmadığı bir ortamda Çin’den çıktı. Halbuki İslam temizliktir. İslam medeniyeti olsaydı, böyle olmazdı.Hamam böceğine, sümüklüböceğe, fareye, yarasaya varana kadar neler neler tüketiyorlar. Allah bunları boşuna haram kılmamıştır. 

"HERKESE TAVSİYEM"

Bu olayla aslında Rabbimizin, yeniden her hükmünün bir hikmeti olduğunu anlamış oluyoruz. Allah bazı şeyleri neden haram kılıyor? Ve Allah el-Hakimdir. Hikmetle hüküm verendir. Her hükmünün bir hikmeti vardır. Rabbimize olan güvenimiz artıyor. ‘Allah neyi haram kılmışsa bir sebebi vardır?’ demeliyiz ve bundan sonraki hayatımızda bunlardan uzak durmalıyız. 

"RABBİMİZE YAKLAŞMAYA ÇALIŞALIM"

Zamanımızı çok iyi değerlendirmeliyiz. Rabbimize yaklaşmaya çalışalım. İlmimizi, kültür seviyemizi arttırmaya çalışalım. Ve bu imtihandan sağ salim çıkmak için, Rabbimize bol bol dua edelim. Bu tür musibetlerin bir hikmeti de budur. Kulların Allah’a çok dua etmesini sağlamak. Furkan suresinin 77. ayetinde “Duanız olmasa, Rabbim size değer verir miydi?” buyuruyor. Yani Allah’ın bu tür musibetler vermesinde bu da önemli bir hikmettir. 

Allah bizden fiili ve sözlü dua etmemizi de istemektedir. 

Fiili dua; aldığımız tedbirlerdir. 

Sözlü dua; ağzımızla yapmış olduğumuz sözlerdir. 

Rabbimize bol bol dua edelim. Çocuklarımıza zaman ayıralım."



0 Yorum

Yorum Yaz