Alparslan Kuytul Hoca'dan Pınar Gültekin Cinayeti Hakkında Değerlendirme

Alparslan Kuytul Hoca, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in vahşice katledilmesi hakkında konuştu. İslami eğitim ve Allah korkusu verilmeyeceği takdirde bu tarz cinayetlerin artacağını belirten Alparslan Hoca, konuşmasında İstanbul sözleşmesine de değindi.

Alparslan Kuytul Hoca'dan Pınar Gültekin Cinayeti Hakkında Değerlendirme
25 Tem 2020 12:54:30

Pınar Gültekin Cinayeti Vahşiliktir

Bir erkeğin bir kadını öldürülmesinin, bir zenginin bir fakiri ezmesinin vahşilik ve gayrı medenilik olduğunu söyleyen Alparslan Hoca,

"Kadın cinayetleri her sene artıyor. Güçlü olan zayıf olanı öldürüyor. Devlet insanlara bunu öğretti. Devlet güçlü, istediğini eziyor. ‘Ben devletim, güçlüyüm, seni hapse atarım’ diyor. Güçlü zayıfı eziyor. Bu iş yukarıdan yani tepeden başlıyor. Adalet yok! Güç var. Güç hâkim! " ifadelerini kullandı. 

İslam nizamında güçlünün değil haklının üstün olduğunun ve Hz. Peygamberin güçlü ama zalim olmadığının altını çizen Alparslan Hoca şimdiki düzenin vahşi insanlar yetiştirildiğini belirtti: 

İslam'da Hak Üstüdür Güç değil

"İslam’da hak üstündür, İslam dışı medeniyetlerde kuvvet üstündür. İslam medeniyettir. Bir erkeğin bir kadını öldürmesi, bir zenginin bir fakiri ezmesi, bunların hepsi vahşilik, gayr-ı medeniliktir. Peygamberimize baktığımızda koskocaman Arabistan yarımadasını fethetmiş, emrinde kendi için canını verecek olanlar var ama Allah Resulü kimseye bir tokat vurmuyor, işkence yapmıyor, kimseye zulmetmiyor. Büyüklüğü buradan belli. Bir gariban insan gibi yaşıyor. Hasırda yatıyor, kuru ekmek yiyor. Çoğu zaman aç kalıyor. Güçlü ama gücünü zalimce kullanmıyor. 

Şimdiki okullar, işte böyle bir nesil meydana getirdi. Televizyonlar işte böyle bir nesil meydana getirdi. "

İstanbul Sözleşmesi cinayetleri mi engelledi? 

Pınar Gültekin cinayeti ardından gündeme getirilen İstanbul sözleşmesine de değinen Alparslan Hoca, İstanbul sözleşmesinin yıllardır olduğunu ama kadın cinayetlerini engellemediğini belirterek şunları söyledi

Bu cinayetler, Türkiye İstanbul Sözleşmesi’nden çekilecek diye işleniyor değil. Sanki İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye çekilince kadın cinayetleri kanun olmayacak, cezası olamayacakmış gibi söyleniyor. Cinayet, cinayettir! İstanbul Sözleşmesi olsa ne, olmasa ne! İstanbul Sözleşmesi’nin i'si yokken yine cinayet, yine müebbet ceza veriliyordu zaten. Vahşice öldürdüğü zaman ağır müebbet. Oldu bitti bu kanun var. Bu yeni mi? İstanbul Sözleşmesi’nden sonra mı ağır müebbet cezası geldi? 

İstanbul Sözleşmesi’nin yanlışları var. İstanbul Sözleşmesi aileleri yıkıyor. İstanbul sözleşmesi zinayı kolaylaştırıyor. İstanbul sözleşmesinin sıkıntılı noktaları farklı. Yoksa İstanbul Sözleşmesi cinayetleri mi engelledi? 

Sırf İstanbul Sözleşmesi’nin devamını isteyenler, zina vb.nin serbest olmasını isteyenler, Pınar Gültekin cinayetini kullanarak ‘işte böyle cinayetlerin olmasını mı istiyorsunuz? Bunlar daha da artar. İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmayın’ diyorlar. Yalan söyleme. Görüşünü söylüyorsan söyle. Bununla bir alakası yok. İstanbul Sözleşmesi kalksa bile kadın cinayetleri işleyene yine ceza verilecek. Her türlü cinayetin cezası elbette ki olacak. İstanbul sözleşmesinin devamını isteyenler, Pınar Gültekin cinayetini kullanarak yalanlar söylüyorlar. 




0 Yorum

Yorum Yaz