Alparslan Kuytul Hocaefendi: Birisi Krala Çıplak Diyecek!

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 15 Temmuz sonrasında gerçekleşen adaletsizlikleri değerlendirdiği ve 18 tane generalin tahliye edilmesi hakkında yaptığı açıklamada; “Mahkemenin, istihbaratın hatasına bakın... Generaller düzeyinde bile yanlış bir istihbarat var” dedi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi: Birisi Krala Çıplak Diyecek!
13 Oca 2018 10:23:28

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 12 Ocak Cuma akşamı yaptığı tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Sorulan bir soru üzerine hükümetin yaptığı zulme değinerek, birisinin krala çıplak demesi gerektiğini söyledi.

MAHKEMENİN, İSTİHBARATIN HATASINA BAKIN

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 18 tane generalin tahliye edilmesi hakkında, “160 bin kişiyi gözaltına almışlar. Kimini 10 gün, kimini bir ay, kimini daha fazla hapse atmışlar sonra geri bırakmışlar. Bir yıl yatıp sonra çıkanlar var. Bir buçuk yıl yatıp, yeni çıkanlar var. Hem de aşağı kademeden de değil, mahkemenin, istihbaratın hatasına bakın! 18 tane generalin suçsuzluğu ortaya çıktı. Hapisten tahliye ettiler. Bırakın er düzeyini, bırakın normal vatandaşı, normal memurları general düzeyinde bile yanlış bir istihbarat var. 18 tane general serbest bırakıldı! Ne oldu şimdi? Hani mağdur yoktu?” dedi.

İSLAMİ HAREKETİ BİTİRMEK İSTİYORSUNUZ!

Hocaefendi hükümetin yaptığı zulme değinerek, “Siz her türlü zulmü yapın ama kimse konuşmasın, bunu istiyorlar. Ya kardeşim birisi krala çıplak diyecek. Kimse demedi, ben dediysem hata mı ettim? Çıplaklardı çıplak dedim. Zulmetmeyeydiniz. Daha dikkatli olaydınız. Onlara selam vereni içeri niye aldınız? Biz dünkü çocuk muyuz, anlamıyor muyuz? Siz İslami hareketi bitirmek istiyorsunuz. Siz bütün cemaatleri bitirmek istiyorsunuz. Siz insanları korkutmak istiyorsunuz. Herkesi bile bile hapse attınız. Onlarla en ufak bir diyaloğu olan hatta bazen olmayan nice insanları hapse attınız. Böylece insanlar hiçbir cemaate gitmesin korksun, hiç kimseye katılmasın istediniz.  Siz bunu bilerek yaptınız.

Böyle bir istihbarat, böyle bir hâkim, savcı olamaz. 4 kişiyi hapse at, 3’ünü bırak, var mı böyle adalet? Bunu bilerek yaptılar. Herkes 3-5 ay, 1 sene yatsın çıksın! Daha o adam kimseye selam verir mi? Hiçbir cemaate selam verir mi? Onun ailesinden olanlar daha bir cemaate gider mi? Ödleri kopsun istiyorlar. Herkesi korkutmak için bunu yapıyorlar. Yoksa çok iyi biliyorlar, onlara selam verenlerin darbeyle, şununla, bununla alakası yok.  Adam, Allah rızası için, derslerinden istifade etmek için gitmiş olabilir. Çocuğunu onların okullarında daha iyi eğitim görsün diye göndermiş olabilir. Cumhurbaşkanının damadı, şimdiki bakan da onların okulunda okumuş, yanlış değilsem. Ne var bunda? Bunlar diyorlar ki, "ne yaparsak yapalım, kimse tenkit etmesin" Niye, Allah mısın, peygamber misin? 

Ben düşmanca tenkit etmiyorum. Ama siz bana düşmanlık yapıyorsunuz. Ben size iftira atmıyorum. Ben olanı söylüyorum. Siz olmayan şeyleri söylüyorsunuz. Gülen camiasıyla herkesin diyaloğu olmuştur. Bir tek bizim olmadı. Utanmıyorlar, bile bile yalan söylüyorlar. Kıyamet günü görüşeceğiz” dedi. 



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    nafi 01 Oca 1970 02:00:00

    Alparslan kuytul hoca yerden göğe kadar haklı baktığı olay kuran sünnet hep haklı çıkıyor ama iktidarın işine gelmiyor


Yorum Yaz