Alparslan Kuytul Hocaefendi Büyük Bir İlgiyle Karşılandı

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın düzenlediği “Bedrin Aslanları” konulu konferans ve etkinlik programına Batman halkı yoğun katılım ve büyük ilgi gösterdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Büyük Bir İlgiyle Karşılandı
14 Mar 2016 14:22:53

Batman'da düzenlenen muhteşem programa yoğun katılım oldu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Fırat Sarıkaya Beyefendi açılış ve selamlama konuşması yaptı. Açılış konuşmasının akabinde şiir dinletisi ve Bedir savaşını konu alan sinevizyon gösterimi yer aldı. Sinevizyon gösteriminin ardından beste ve yorumlarıyla sahneyi Grup Furkan aldı. Akabinde bir saat gecikme ile Muhterem Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin, “Bedr'in Aslanları” konulu konferansları yer aldı.

Gecikmenin sebebi, Muhterem Hocaefendi’nin Batman konferansına gitmek için bineceği  uçağın  hiçbir geçerli sebep söylenmeyerek 1 saat 10 dakika geç hareket etmesi oldu.  Vakıf yetkilileri bu  gecikmenin kasıtlı yapıldığını düşünüyor.

 Büyük bir coşku ve sevgiyle karşılanan Alparslan KUYTUL Hocaefendi, konferanslarında şu hususlara değindi:

*Taarruz olmadan zalim ve diktatör sistemler devrilemez.

*Küçük insanlar kendi dediklerinin olmasını isterler, büyük insanlar istişare yaparlar.

*Sahabeler davaları için mallarıyla, canlarıyla mücadele ederek davalarına olan sadakatlarını, Allah ve Peygambere olan sevgilerini göstermişlerdir. Aradan geçen 1.400 yıllık zamana rağmen onların mücadelesi ve hayat biçimleri bizim için vazgeçilmezdir.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sorulara verdiği cevapların ardından sona erdi.

22:10 ‘da  Adana Havalimanı’na inen Hocaefendi , yaklaşık 300 kişilik coşkulu bir grupla karşılandı.

 

 

 

 

 



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Muvahhid 01 Oca 1970 02:00:00

    Hocamızın her zaman yanındayız


Yorum Yaz