Alparslan Kuytul Hocaefendi, Neden AKP'yi Eleştiriyor?

Her hafta yaptığı tefsir dersinden sonra kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Alparslan Kuytul Hocaefendi bu hafta “Ak Partiyi eleştirmenizin sebebi olarak size verilmeyen konferans salonları olduğunu iddia edenler var? Bu konuda nasıl cevap vermek istersiniz?” sorusuna cevap verdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Neden AKP'yi Eleştiriyor?
07 Eyl 2015 18:55:32

“Ortada dev gibi meseleler var, biz bu kadar basit biri miyiz?”

“ Bu çok seviyesizce bir konuşma! Demek ki biz bu kadir basit insanlarız öyle mi? Sırf spor salonu verilmediği için mi kaynaklanıyor bu eleştirilerimiz öyle mi? Ortada dev gibi meseleler var spor salonlarını unuttuk bile biz. Bunları bilmeyenler böyle konuşuyorlar. Spor salonuna gelene kadar bir sürü mesele var.

Sen durduk yere savaş başlatıyorsun; ben nasıl tenkit etmem. PKK bu yaptıklarını 2 yıldan beri yapıyordu. Neden o zaman sessiz kalıyordun. Tek başına iktidar olamayacağınızı görünce mi bunu yaptınız?

‘Bizler eleştirirken, o zaman spor salonları yasak değildi’

Biz bu ve buna benzer tenkitlerimizi elbette yapmaya devam edeceğiz; bu açıklamaları yaparken spor salonları aklımıza bile gelmiyor.

Sen tutup İncirlik’i Amerika’ya verdin. Ya sen ne kadar Amerika ile berabersin. 12 yıl önce acı bir şekilde bunu Irak’ta tecrübe ettin; bugün de Suriye’de aynı şeyi yapıyorsun.

O zaman yaptın, bari bugün yapma… Tayyip Erdoğan gitti Tunus’ta laikliği tavsiye etti. O zamanlar spor salonları yasak değildi. Zaten biz tenkit ettik diye yasaklandı spor salonları. Şimdi ben bunları söyleyince bize spor salonları vermedikleri için mi tenkit etmiş oluyorum?

Bize telefon açanlar boşa heveslenmesinler, bize salon verilecek diye tenkitten vazgeçmeyiz!

Zaten şu saatten sonra, cemaatlere tekrar yönlerini dönmek, tekrar oy istemek için adım atmaya başladılar. Onlar adına telefon açan bazı kimseler, ‘spor meselesini halledebiliriz’ şeklinde konuşmaya başladılar. Bu zamana kadar görüşmeyenler, randevu vermeyenler böylesi laflar etmeye başladılar. Boşuna heveslenmesinler; biz spor salonları için tenkitlerimizi yapmaktan vazgeçecek değiliz.

“Hükümet güzel davransa da bizde destek versek”

‘Keşke hükümet bu meselelerde güzel davransa, ben salon falan düşünmem, desteklerim’ diyen Hocaefendi doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğinin altını çizdi.

'Biz Salonlar verilmedi diye çözüm sürecini desteklemekten vazgeçmedik!'

Kardeş kanı akmasın diye ‘çözüm süreci’ni destekledik… Spor salonları verilmediği süreçte de ‘çözüm süreci’ni desteklemeye devam ettik.

Biz spor salonu vermeyince onların her şeyini tenkit edecek; yine salonu verince de her şeyi süt liman gösterecek kadar şerefsiz değiliz.” 



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Veysel Guner 09 Ağu 2015 05:41:00

    Davasına inanan bir insanın duruş sergilemesi ancak bu kadar guzel olur hocam yolun yolumuzdur


Yorum Yaz