Alparslan Kuytul Hoca'nın 12 Eylül Darbesi Hakkında Görüşü

Alparslan Kuytul Hoca'nın 12 Eylül Darbesi Hakkında Görüşü
12 Eyl 2020 08:58:26

Alparslan Kuytul Hoca, geçtiğimiz yıllarda kendisine yöneltilen “12 Eylül darbecilerine yargı yolunun açılmasını ve bu kişilerin ifade vermeye çağrılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” soru üzerine 12 Eylül darbesi hakkında görüşünü açıkladı.

İşte o açıklama;

12 Eylül darbecileri ya da diğerleri fark etmez, hepsinin hesap vermesi lazım. Darbe yapanlar elbette ki hesap vermelidir.

Hem demokrasi olacak, halkın dediği olacak diyorlar hem de halkın seçtiği insanlara darbe yapıyorlar. Milletin silahıyla milletin seçtiğini alaşağı ediyorlar. Halk sana bu silahı bunun için mi verdi? Asker dediğin vatanı korur. Siyasetle senin ne işin var. Askerin vazifesi siyasete müdahale etmek değil, düşman saldırırsa müdahale etmektir. Siyasete çok meraklıysan çıkar üniformanı atıl siyasete.

Bu zorbalıktır. Hesap verecekler ki bir daha kimse darbe yapmayı düşünmeyecek.

Bu darbecilerin zihniyeti şu; bu vatanın tek savunucuları biziz, bu vatan bize emanet. Niye? Biz bu vatanın neyiyiz? Siviller de hainler olabilir, vatanı asker koruyacak, diyorlar. Sivilin de askerin de haini olabilir. Sen peygamber misin? Sen gökten mi geldin? Darbe yapa yapa nefret edilir hale geldiler. Evvelden bu darbecilere sarılmışlardı. 12 Eylül’de herkes darbecileri alkışlıyordu. Şimdi anlaşıldı ki memleket için yapmıyorlarmış, kendi ceplerini doldurmak, kendilerini cumhurbaşkanı yapmak, her tarafa hakim olmak için yapıyorlarmış. Her darbe döneminde Amerika ve Avrupa’dan destek alabilmek için verilen tavizler artıyor. Halk bunları anlayınca darbecilerin ne olduğu ortaya çıktı.

Darbe nasıl biter? 28 Şubat’ı yapanlar bin yıl sürecek demişti. Eğer Amerika ılımlı laiklik projesini değiştirirse, tekrar katı laiklik projesine dönelim derse, Ortadoğu’yu sakinleştiremezse, yeni İslami hareketler oluşursa yeniden darbecilere göz kırpar. Bazı siyasiler darbe bitti diyor. Darbeler bitmez.






0 Yorum

Yorum Yaz