• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Alparslan Kuytul Hoca’nın, başkasının yaptığı konuşma sebebiyle yargılandığı dava ertelendi

Alparslan Kuytul Hoca’nın, başkasının yaptığı konuşma sebebiyle yargılandığı dava ertelendi

Alparslan Hoca'nın, başka birine ait olan konuşmadan dolayı yargılandığı mahkemenin ikinci duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

Alparslan Kuytul Hoca’nın, başkasının yaptığı konuşma sebebiyle yargılandığı dava ertelendi
23 Haz 2020 10:54:12

Alparslan Kuytul Hoca'ya ait olmayan konuşmalar sebebiyle hakkında "Atatürk'e hakaret" iddiasıyla açılan mahkemenin 2'nci duruşması bugün Adana 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti.

Alparslan Hoca'nın avukatıyla beraber hazır bulunduğu duruşma 1 Ekim tarihine ertelendi.

Konuşmacının Kim Olduğunu Anlamak İçin Alparslan Hoca'nın Fotoğrafları Çekildi

Hakim, hakaret içerikli konuşmayı yapan kişi ile Alparslan Hoca'nın farklı kişiler olduğunu anlamak için ses ve görüntü kaydı alma kararı aldı.

İnternet ortamında binlerce fotoğraf ve videosu olan Alparslan Hoca'nın fotoğraflarını çektiren hakim, ses kaydının ortam şartları sebebiyle emniyette alınmasına karar verdi.

Atatürk'e hakaret içerikli konuşmayı yapan kişinin Alparslan Kuytul Hoca olmadığına dair bilirkişi raporu olmasına ve iki kişi arasındaki fark gözle görülen bir gerçek olmasına rağmen mahkemenin ertelenmesi tepki ile karşılandı.

Konuya ilişkin sosyal medyada paylaşım yapan Semra Kuytul Hocahanım "Evet, tiyatro devam ediyor.. Mahkemeye video ve fotoğraflar defalarca sunulduğu halde şimdi Hocaefendi ile arasında 20 yaş olan o kişi arasındaki farkın anlaşılabilmesi (!) için fotoğraf çekiliyor. İşte zeka seviyesi demiyorum, TALİMAT MAHKEMELERİ diyorum." ifadelerini kullandı.


Alparslan Kuytul Hoca'ya desteklerini sunmak için adliye binası önünde bekleyen sevenleri, duruşma süresince bekleyişlerini sürdürdü.



0 Yorum

Yorum Yaz