Alparslan Kuytul Hoca'nın Beraati Sonrası Furkan Gönüllülerine Müdahaleler Bitmiyor!

Alparslan Kuytul Hoca'nın beraati sonrası Furkan Gönüllülerine yapılan müdahaleler dur durak tanımıyor! Şimdi de Furkan Nesli Dergisi'nin imzasıyla asılan branda asıldığı yerden söküldü!

Alparslan Kuytul Hoca'nın Beraati Sonrası Furkan Gönüllülerine Müdahaleler Bitmiyor!
11 Kas 2020 19:14:02

Alparslan Kuytul Hoca'nın beraati sonrası Furkan Gönüllülerine yapılan müdahaleler dur durak tanımıyor! Şimdi de Furkan Nesli Dergisi'nin imzasıyla asılan branda asıldığı yerden söküldü!

Furkan'a Bir Zulüm de Adana Belediyesinden!

22 Ay hiçbir gerekçe gösterilmeden özgürlüğünden mahrum edilerek cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Vakfı Gönüllülerine yapılan zulümlerin ardı arkası kesilmiyor!

Alparslan Hoca'nın "Terör propagandası yaptığı" iddiasıyla yargılandığı 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden 3 Kasım Salı günü aldığı beraat sonrası yapılan hukuksuzluklara bir yenisi de Adana Belediyesinden!

Geçen hafta anayasal haklarını kullanarak basın açıklaması düzenlemek isteyen birçok şehirdeki vatandaşa emniyet tarafından yapılan kanunsuz gözaltıların ardından şimdi de, Adana Abidin Paşa Caddesi'nde Furkan Nesli Dergisi imzası taşıyan "Terör Propagandası İftirası Çöktü! Alparslan Hoca Beraat Etti!" yazılı brandalara müdahalede bulunuldu. Brandalardan, iki bina arasına asılan belediye ekiplerince sökülürken ofis binasına asılan da gelen ekipler tarafından kaldırılmak istendi.

NE OLMUŞTU?

30 Ocak 2018 operasyonda 4 terör örgütüne birden üye olmak suçlamasıyla açılan terör dosyasındaki suçlamalar 3 yıl boyunca sürekli değişmiş ve somut herhangi bir delil bulunamadığı için davanın geldiği son durumda Alparslan Hoca siyasi açıklamalarda bulunduğu videolar ve niyet okuma ile oluşturulan ek iddianamelerle propaganda ve örgüt kurmakla suçlanmıştı.

Başlangıçta 6 konuşma ile başlayan yargılamada elle tutulur hiçbir ifade olmadığı için hazırlanan ek iddianameler ile sürekli dosyaya yeni konuşmalar eklenmişti. Ancak konuşmalarında herhangi bir suç unsuru olabilecek ifade bulunmayan Alparslan Hoca 3 yıl sonra hak ettiği beraat kararını aldı.

Alparslan Hoca’nın propaganda ve örgüt kurmak suçlamasıyla yargılandığı dosyada 3 yıl sonra karar çıktı. Tüm suçlamalardan aklanan Alparslan Kuytul Hoca beraat etti.

Her seferinde siyasi bir mahkeme olduğunu vurgulayan Alparslan Hoca, 20 bin sayfalık dosyanın terör adı altında farklı amaçlarla oluşturulduğunu vurgulayarak:

"Mahkemeler, bir güç tarafından bilerek uzatılıyor, benim masum olduğuma dair ellerinde birçok rapor olmasına rağmen beraat etmemi istemiyorlar. Bazı karanlık odaklar bunun talimatını veriyor çünkü ben devletin derin adamlar tarafından yönetildiğini ifşa ediyorum. Bunu anlamak güç değil, Doğu Perinçek bizzat kendisi Türkiye'yi Vatan Partisi'nin idare ettiğini söylemiyor mu? Hapisten çıktığında, cemaatlerin kökünü kazıyacağız, demedi mi? Bazı meselelerde hükümeti eleştirdiğim için mahkemelerim uzatılıyor! Bu ülkede ifade özgürlüğü yok mu? AKP eleştirilemez mi, bunlar Allah mı? Hakim mahkemede bana bunu söylüyor!

Bu davanın hukuki hiçbir yanı yok, bu dava tamamen siyasi! Bir 'Sus Dosyası!'




0 Yorum

Yorum Yaz