Alparslan Kuytul Hoca’nın Bir Mahkemesi Daha Ertelendi!

Alparslan Kuytul Hoca'nın "22 Nisan olayları" sebebiyle açılan ve ikinci duruşması 15 Ocak'ta görülen mahkemesi ileri bir tarihe ertelendi.

Alparslan Kuytul Hoca’nın Bir Mahkemesi Daha Ertelendi!
16 Oca 2019 22:36:20

Yine SEGBİS Bağlantı Sorunu!

Alparslan Kuytul Hocaefendi ile beraber 95 kişinin yargılandığı "22 Nisan Olayı” hakkında açılan davalarda “Toplantı kanununa muhalefet ve Valiliğin emrine aykırı hareket etmek” suçlamalarından açılan davanın 2. duruşması 15.01.2019'da Adana Merkez Adliyesi'nde gerçekleşti.

SEGBİS bağlantısındaki sorun sebebiyle duruşmaya bağlanamayan Alparslan Hoca bu dosya için daha önce ifadesini vermişti. Avukat Adem Tural Alparslan Kuytul Hoca adına savunma yaptı. Dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşma 30 Nisan 2019 tarihine ertelendi.

Alparslan Hoca'nın daha önce 10 Ocak 'taki terör mahkemesi yine SEGBİS bağlantısının kurulamaması ve savcının ek süre talebi sebebiyle 4 Nisan 2019'a ertelenmişti.

"Madem SEGBİS Kurulamıyor O Halde Yüz yüze Savunma Hakkı Verin"

Semra Kuytul Hocahanım, Bolu F Tipi Cezaevi önünde yaptığı açıklamada; Alparslan Kuytul Hoca'nın vaktinin çoğunu mahkemelere ayırdığını ancak mahkemelerimin ertelendiğini ifade etmişti.

Alparslan Hoca'nın sevenleri ise kurulamayan SEGBİS bağlantısı sebebiyle mahkemelerin aylar sonrasına ertelenmesine sosyal medya üzerinden "Madem SEGBİS kurulamıyor, o halde yüz yüze savunma hakkı verin" diyerek tepki göstermişti.

Etiketler:   ertelenme


0 Yorum

Yorum Yaz