Alparslan Kuytul Hoca’nın Mahkemesi Ertelendi

Alparslan Kuytul Hoca’nın, ilk duruşmasından tahliye aldığı ‘terör’ mahkemesi eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Alparslan Kuytul Hoca’nın Mahkemesi Ertelendi
10 Oca 2019 13:23:40

8 Kasım görülen duruşmada tahliye alan Alparslan Kuytul Hoca ile Mahfuz Ç. ve Gökhan Y’nin terör suçlamasıyla yargılandıkları davanın 2'nci duruşması görüldü. Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan vakıf yöneticileri Mahfuz Ç. ve Gökhan Y. ile avukatları hazır bulundu. Farklı bir dosyadan dolayı tutuklu olan Alparslan Hoca ise Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kurulamadığı için duruşmaya katılamadı.

 

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada Mahfuz Ç. ve Gökhan Y. üzerlerine atılı suçlamaları reddedip beraatlarını talep etti. Avukatları ise Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yargılamaya konu dosyayla ilgisinin bulunmadığını belirtip, davaya müdahil olma talebinin reddedilmesini talep etti.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN MÜDAHİLLİĞİ REDDEDİLDİ

Savcı mütalaasında, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün devlete karşı işlendiği iddia olunan yargılamaya konu suçlar yönünden doğrudan zarar gören taraf olmadığı gerekçesiyle davaya katılma taleplerinin reddine ve eksik hususların giderilmesine karar verilmesini istedi. 

Mahkeme heyeti, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün davaya katılma talebinin reddine, eksik hususların giderilmesine ve sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.



0 Yorum

Yorum Yaz