Alparslan Kuytul Hocanın Ramazan Sohbetine de Soruşturma Açıldı

Ramazan ayının faziletlerinden ve Allah sevgisinden bahsedilen iftar programındaki konuşması nedeniyle Alparslan Hocaya iki yıl sonra soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Alparslan Kuytul Hocanın Ramazan Sohbetine de Soruşturma Açıldı
19 Eyl 2019 14:32:02

Alparslan Kuytul Hoca hakkında hazırlanan yeni iddianamenin detayları ortaya çıktı. Yaklaşık 20 aydır devam eden Alparslan Kuytul davasına sürekli yeni iddialar eklenmeye devam ediyor. Eklenen her bir iddianamede ortaya çıkan çelişkiler nedeniyle kamuoyunun Alparslan Hocaya desteği artmaya devam ediyor.

Alparslan Hoca hakkındaki son soruşturma ise 2017 senesinin Ramazan ayında gerçekleştirdiği iftar sohbetinde "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ettiği iddiasıyla açıldı.

Alparslan Hocanın “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” ile suçlandığı konuşmanın içeriği nedir?

Alparslan Hoca tutuklanmadan önceki Ramazan aylarında halkın bilinçlenmesi ve Ramazan ruhunun hissedilebilmesi için iftar sonrası sohbetler gerçekleştirmekteydi. Dosyaya eklenen yeni iddianamedeki suçlama da Alparslan Hocanın Gaziantep’te gerçekleştirdiği iftar sohbetinde geçen bir ifadeden kaynaklanıyor.

Söz konusu sohbette Alparslan Hoca, Ramazan ayının ve orucun faziletinden, nefis terbiyesinden ve Allah sevgisinden bahsediyor.

Ancak sohbet devam ederken hukuki hiçbir gerekçe olmamasına rağmen polis programa müdahale ediyor ve bitirilmesini istiyor. O günlerde İstanbul’da İslam’ın lanetlediği, toplumun ahlaki yapısına zarar veren LGBT yürüyüşlerine izin verilmesine rağmen Müslümanların bilinçlenmesi ve Ramazan ayını en güzel şekilde değerlendirebilmesi için yapılan sohbetin hiçbir gerekçe olmadan engellenmesi üzerine Alparslan Hoca;

“LGBT’cilere seslenmeyenler iftar programına mı sesleniyor? Siyasi mesele de konuşulmadığı halde. Kuranın mesajını anlarsanız bir gün bu zulümler bitecek. Kuranın mesajı: göklerde onun dediği olduğu gibi yeryüzünde de onun dediği olmalıdır. Bu mesajı herkese anlatın. Allah mı daha yetkilidir insanlar mı? Şu memlekette bütün haramlar serbest. Her türlü günah işleniyor. Onlara karışmayanlar iftar programlarına karışıyor” şeklinde tepki gösteriyor.

İşte Alparslan Hoca, haramlara müsaade edilirken İslami faaliyetlerin engellenmesine gösterdiği bu tepki nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle suçlanıyor.

20 aydır yargılanmasına rağmen hala suç işlediğine dair bir delil bulunamayan Alparslan Hocanın hemen her Müslümanın göstereceği bir tepkiyi gösterdiği için 2 yıl sonra suçlanması hukukun gelmiş olduğu noktayı bir kez daha ortaya koymaktadır.

Söz konusu iddianamenin yine mahkemeden iki gün önce tutuklu yargılandığı dosyaya eklenmesi akıllara suçlamanın tutukluluğun devam etmesini sağlayabilmek için mi dosyaya eklendiği sorusunu getirdi.



0 Yorum

Yorum Yaz