Alparslan Kuytul Hocanın Savunma Hakkı Gasp Edildi

Siyasi sebeplerce tutuklu yargılanması devam eden Alparslan Kuytul Hocanın 6 Eylül'de mahkemesinde savunma hakkının elinden alınması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Alparslan Kuytul Hocanın Savunma Hakkı Gasp Edildi
14 Eyl 2019 20:20:28

20 aydır gerekçesiz nedenlerle Bolu F Tipi Cezaevinde tutulan Alparslan Hocanın daha önce 5 defa ertelenen mahkemede savunma yapmasına müsaade edilmezken tutuklu yargılanması yönelik karar yinelendi.

İnsan haklarına aykırı görülen bu tutumun yüce divanda sergilenmiş olması halkta tepkilere sebep olurken "yargının amacı ne?" eleştirilerini beraberinde getirdi

Alparslan Hoca, ailesi ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde bu konuya dikkat çekerek çeşitli yollarla susturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Önce Konuşma Sonra Savunma Hakkına Gasp!

Daha önce konuşmacı olarak katıldığı konferans ve televizyon programlarının engellendiğini hatırlatan Alparslan Hoca, mahkemedeki savunma hakkının kısıtlanmasına tepki gösterdi. Adaletli ülkelerde savcının suçu, sanığın da suçsuzluğunu ispat etmeye çalıştığını söyleyen Alparslan Hoca: "Bari bırakın suçsuzluğumu ispat edeyim ama ona da izin yok" ifadelerini kaydetti.

"Mahkeme Nefsi Tatmin Yeri Değil!"


Duruşma sırasında mahkeme heyetinin: "Daha önce savunmanı yaptın, burası nefsi tatmin yeri değil" diyerek savunma hakkına kısıtlama getirmesi sosyal medyada da tepkilere yol açtı.

İnternet kullanıcıları, savunma hakkına vurulan darbeyi, Alparslan Hoca'ya karşı yapılan susturma operasyonu olarak yorumladı.




0 Yorum

Yorum Yaz