Alparslan Kuytul: Süleyman Soylu yargıya talimat veriyor!

Alparslan Kuytul Süleyman Soylu 'nun, HDPli Milletvekili Gergerlioğlu hakkında "Terörist" ithamlarına karşı yaptığı açıklamada, Bakan'ın açıkça yargıya talimat verip hedef gösterdiğini söyleyerek yargının bağımsız olmadığını bir kez daha yineledi.

Alparslan Kuytul: Süleyman Soylu yargıya talimat veriyor!
03 Oca 2021 15:15:27

Furkan Tv'nin internet kanalı üzerinden yayınlanan "Gündeme İslami Bakış" adlı programda konuşan Alparslan Kuytul Süleyman Soylu 'nun HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında yaptığı "Terörist" ithamlarını değerledirdi.

"Mahkemeleri Tamamen Safdışı Etmişler!"

Alparslan Kuytul Süleyman Soylu 'nun, yargıya açıkça talimat verdiğini söyledi. Alparslan Hoca "Hani mahkemeler bağımsızdı? Mahkemeleri tamamen iptal etmişler! Şimdi bir hakim, Gergerlioğlu hakkında işlem yaparsa bizim ne düşünmemiz gerekir? Bakan'ın hakimlere talimat verdiğini düşünmez miyiz? Kaldı ki bu adam şimdiye kadar terörist değildi de, genç kızların sana bağlı polislerin önünde soyulduğunu söyleyince mi terörist oldu?" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Şimdiye kadar terörist değildi, bugün mü oldu?’

“Yani yargıya açıkça talimat veriliyor, ondan sonra yargı reformundan bahsediliyor. Bir insana ‘terörist’ demek için onun şartları var değil mi? Yani bunun teröre yardım ettiğini, terör eylemleri yaptığını ispat etmeniz lazım. Bu ne ile olur? Mahkeme kararıyla olur, mahkemeleri tamamen saf dışı etmişler! Bize de aynı şekilde damga vurdular, beraat ettik! İşte bunlar istediğine damgayı vuruyor!

Gergerlioğlu'ndan kendisine 'terörist' diyen Soylu'ya: Kral çıplak dediğim için saldırıyor Gergerlioğlu'ndan kendisine 'terörist' diyen Soylu'ya: Kral çıplak dediğim için saldırıyor

Ben Ömer Faruk beyi yakından tanımıyorum, böyle bir şeyini hiç duymadım da, görmedim de bir terörü desteklediğini… Neye dayanarak “Terörist” ithamında bulunuyor Bakan? Savcılara talimat veriyor, ‘Bu adam hakkında gerekeni yapın’ diyor. Hani demokratik bir ülkeydik? Demokratik biir ülkede böyle konuşmalar olabilir mi? Şimdi yarın bir savcı, bu milletvekili ile ilgili bir işlem yapsa bundan ne anlamamız lazım? Bugüne kadar işlem yapmayan, terörist olarak görmeyen yargı, bugün onu terörist sınıfına sokmaya kalkan bir iddianame hazırlarsa bundan ne anlayacağız? Bakan’ın talimatıyla oldu mu olmadı mı açık!

STK’lar ile ilgili çıkan yeni yasa da aynı şekilde, terörle ilgisi olmayana karışmayacağız, İslami çalışmalara engel olmayacağız, diyorlar! Ya siz terörle ilgisi olmayanlara da terör damgasını vuruyorsunuz, sonra İslami çalışmaysa da onu da engelliyorsunuz, bütün faaliyetlerini de engelliyorsunuz, siz busunuz! Adamın terörist olmasına gerek yok, sizi eleştirdiği zaman terör damgası yiyor zaten bu ülkede! Siz ülkeyi bu hale getirmişsiniz, ‘Fetöcü terörist’ diyor, ben hiç böyle bir şey duymadım şimdiye kadar... Biz böyle bir faaliyetini duymadık, kendisi madem biliyormuş, o zaman ispat etsin biz de bilelim bakıyım neymiş, ne yapmışta terörist olmuş? Şimdiye kadar terörist değildi bugün mü terörist oldu? Yani emniyetinizde sana bağlı olan emniyette, ‘Kızlar çırılçıplak soyulmuş’ dediği için mi? Öyle bir şey olmadıysa ispatlarsınız, o kızlar böyle bir şey oldu, diyor! O kız bunu nasıl ispatlayacak ki, orada kamera olmaz ki zaten! Zaten kamera varsa bile o görüntüleri siliyorlar, bir tek kalıyor bunların şahitliği, yani oradaki bir polis şahitlik yaparsa vicdana gelip, tabii hangi polis onu göze alabilir bu ortamda? Vazgeçtik polisliğinin kalmasından, adam kendi canından korkar, kim bu şahitlikte bulunabilir ki? Ancak bu kızların kendisi korkmazlar, şahitlik yaparlarsa onların şahitliği bir kişi olsa; iftira diyebilirsiniz, yalan söylüyor, polise iftira atıyor, diyebilirsiniz ama on kişinin hepsi mi yalan söylüyor? Bu kadar polisi korumanın bir alemi yok, polis teşkilatı kocaman bir teşkilat içinde kötüler de olur iyiler de olur böyle bir şey yapmışsa bazıları cezası verilmelidir!

Ona ceza vereceğine, onu gündeme getiren milletvekiline ‘terörist’ demek nedir? Şimdiye kadar terörist değildi de, şimdi mi terörist oldu? Bunu gündeme getirdiği, insan haklarıyla 2ilgilendiği için mi? Ömer Faruk Bey’in sürekli üzerinde durduğu konu, insan hakları konusu… İster ‘PKK’ diyerek bir insana haksızlık yapılmış olsun, ister ‘FETÖ’, ister başka bir şey diyerek… Bize de zulüm yapıldığında bizi de savunmuştu Ömer Faruk Bey, yani bizim FETÖ-PKK şu, bu, hiçbir şeyle alakamız olmadığı halde insan hakları açısından meseleye yaklaşan bir milletvekili, onu susturmak istiyorlar belli ki…

Kimse "Türkiye’de insan hakları çiğneniyor, zulüm yapılıyor" diyemesin çünkü bir milletvekili bunu söylediği zaman, bu icabında dünyada da yankı buluyor. Yani parlamento mensuplarından birisi böyle bir şey söylüyor, bu önemli bir şey, o yüzden susturmak istiyorlar. Bugüne kadar terörist değildi, bunu söyleyince terörist oldu! Terörün tanımı ne kadar yapılmış bilemiyorum, kanunlarda terörist kimdir, bunun bir tanımı yoksa tanımı yapılsın. Benim bildiğim kadarıyla; Devlet tarafından terör örgütü olarak kabul edilmiş olan bir örgütün; cebir, tehdit ve şiddet içeren eylemlerini savunursanız, propagandasını yapmış oluyorsunuz, yani terörist olmuyorsunuz.

Ülkenin geldiği nokta!

‘Terörist’ kimdir? O eylemi yapan, o terör eylemini, bomba gibi silahlı eylemleri yapan kişidir. İkisinin cezası aynı değil yani… Şimdi Ömer Faruk beye terörist dediğine göre, herhâlde böyle bir eylem yaparken görmüşler anlaşılan, göstersinler biz de görelim ne yapmış? Birisine silah mı sıkmış, bir yere bomba mı atmış? Böyle bir şey ben duymadım, böyle bir iddia da yok, öyle bir mahkeme de açmadılar şimdiye kadar… Benim bildiğim kadarıyla ne terörist olduğuna dair bir mahkeme açıldı, ne terör propagandası yaptığına dair bir mahkeme açıldı, nasıl oluyor da ‘Terörist’ diyor? Buna bakan mı karar verecek? Ülkenin geldiği nokta!



0 Yorum

Yorum Yaz