Altın fiyatları yükselişte!

Altın fiyatları son dönemde yaptığı yükseliş hareketine devam ediyor. Altın ve gümüş fiyatlarındaki artışı değerlendiren altın uzmanı İslam Memiş önemli açıklamalarda bulundu.

Altın fiyatları yükselişte!
30 Nis 2021 13:39:11

Altın fiyatları haftanın son işlem gününe yükselişle girdi. Gram altın 470 lira bandına gelirken, çeyrek altın fiyatları 775 liraya çıktı. Kapalıçarşı'da Cumhuriyet altını 3 bin 158 liradan, 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 430 liradan işlem gördü. Altın fiyatlarındaki artış gümüş fiyatlarına da yansıdı. Gümüşün gram fiyatı 6 lira 86 kuruşa yükseldi. Altın uzmanı İslam Memiş bir televizyon kanalına önemli açıklamalarda bulundu.

İSLAM MEMİŞ'TEN RİSK UYARISI GELDİ

Altın fiyatlarındaki çıkışın aksine altının ons fiyatı geriledi. Ons altın 1767 dolardan işlem gördü. Gümüşün ons fiyatı ise 25 dolar civarında seyretti. Bir televizyon kanalına piyasalarla ilgili konuşan Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş," Nisan ayında altın 480 lirayı gördü. Gümüş 7 liranın üzerindeki rakamları gördü. Mayıs ayının yarısında kapalı olacağız. Yatırımcıları mayıs ayı için uyarmak istiyorum. Mayıs ayında riskler artabilir. Yeni zirveler görebiliriz altın ve gümüş fiyatlarında, düşüşlerin çok kalıcı olacağını düşünmüyorum döviz ve emtia tarafında" İddiasında bulundu.

ALTIN ALIRKEN DİKKAT EDİLMELİ

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken piyasalarda yaşanan panik havası ve tam kapanmanın getirdiği ekonomik riskler dolandırıcılara zemin hazırlıyor. Altın ve gümüşte yaşanan yukarı yönlü hareketlenmeleri fırsat bilen yatırımcılar fiziki altın ve gümüş alımına hız verdi. Kapalıçarşı'da son dönemde fiziki alımların arttığını belirten sektör yetkilileri fiziki altın satışlarının yaz aylarıyla birlikte artabileceğini belirtiyor. Mayıs ayındaki tam kapanmaya dikkat çekerek sahte altın konusunda da uyarılarda bulunan İslam Memiş, "Perakende hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnaf arkadaşlar, sahte para konusunda çok duyarlı olması gerekmektedir. Ondan sebep vatandaşlarımızın fiziki alım-satım işlerini bugünden yapmalarını ve nakit ihtiyaçlarını ona göre hazırlamalarını, 17 gün boyunca fiziki olarak döviz ve altın bozduramayacaklarını, sadece bankaların telefon ile müşteri hizmetleri ve bankamatiklerden faydalanabileceklerini belirtmek isterim. Diğer yandan banka, döviz büfesi ve kuyumcu mağazalarının kapalı olmasını fırsat gören dolandırıcı ve kalpazanlara karşı da dikkatli olmakta fayda var.Tanımadığınız kişilerden iyilik olsun diye döviz ve altın satın almayın.Sahte para ve altın taklit metalleri gerçek diye satabilirler ve dolandırıldığınızı anladığınızda geç kalabilirsiniz. "İddiasında bulundu.



0 Yorum

Yorum Yaz