Altın ve gümüş fiyatları!

Gram altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan yükselişler piyasalara yansımayı sürdürüyor. Altın ve piyasa uzmanı Tunç Şatıroğlu sosyal medya hesabından önemli tespitlerde bulundu.

Altın ve gümüş fiyatları!
05 Mayıs 2021 14:30:31

Gram altın son haftalardaki yükselişini sürdürüyor. Altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte gram altın 477 lira seviyesine geldi. Küresel piyasalarda yaşanan gerilimle birlikte artan değerli maden fiyatları yükselişe geçti. Altın fiyatları son 45 günde 80 lira yükseldi. Gümüş fiyatları 7 lira 25 kuruşa kadar çıkarken şu sıralarda 7 lira 8 kuruş bandında ilerliyor. Piyasaları değerlendire altın ve gümüş uzmanı Tunç Şatıroğlu sosyal medya hesabından yeni paylaşımlarda bulundu. Şatıroğlu gümüşte önemli satışlar olduğunu söyledi. Gram altında yaşanan çıkış ivmesiyle birlikte çeyrek altın 788 lira olurken, cumhuriyet altını 3 bin 212 liraya yükseldi. Düğün sezonu yaklaşırken 22 ayar bileziğin gram fiyatı 437 liradan işlem gördü.

ALTIN VE GÜMÜŞ FİYATLARI ÇIKIŞTA

Altının ons fiyatı ise 1776 dolarda yer alıyor. Gümüşün ons fiyatı 26 dolardan işlem görüyor. Piyasalardaki dalgalanmlar hakkında konuşan piyasa uzmanı Tunç Şatıroğlu,"Altın dünkü olaydan sonra 1776 desteğine geri geldi. Yellen sonradan bir açıklama daha yaptı ancak altının kayıplarının çok azını bile geri alması söz konusu olmadı. Piyasa ABD 10 yıllıklarındaki yükselişin devam edip etmeyeceğini takip edecek.Uzun vadeli beklentim değişmedi ancak biraz zaman kaybı yaşanabilir. Önümüzdeki bir iki gün içinde 1760'ın üzerinde kalınması önemli.Gram altında da 478 direnci çalışmaya devam ediyor. Dirençten alınmasını önermiyorum. Gümüşte de satışlar sert oldu ve ikinci açıklamadan sonra toparlanma olmadı. 26 desteği kırılırsa satışlar sertleşebilir. Altındaki görünüm takip edilmeli. Gümüşü takip edenler altın ve ABD 10 yıllıkları hakkındaki analizlerimi de takip edebilirler. Dolar TL 'de benzer ülke para birimlerinde dolara karşı güçlenme olduğundan bizdeki yükseliş sınırlı kalıyordu. Ancak Yellen'in saçmalamasından sonra benzer ülke para birimlerindeki güçlenme de tersine dönebilir." İddiasında bulundu.

ALTIN DOLAR AVRO YÜKSELİYOR

Altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan değişimler piyasaların yükselmesine neden olurken son günlerde döviz fiyatlarında yaşanan artışla birlikte yeni zirvelere göz kırptı. Dolar kuru 8 lira 36 kuruşa yükseldi. Avro ise 10 lira 3 kuruşa çıktı. Altın ve gümüşe yatırım yapmak isteyenler piyasalardaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Editörün notu: Haber içerisinde yer alan tahmin ve iddialar haber değeriyle verilmiştir. Yatırım tavsiyesi değildir



0 Yorum

Yorum Yaz