Anayasal Hakkını Kullanan Furkan Gönüllüsü Hakim Karşısında

Gaziantep'te Alparslan Hoca'nın tutukluluk sürecinde başlattıkları "Özgürlük Yürüyüşleri" sebebiyle haklarında dava açılan 16 Furkan Gönüllüsü vatandaş, bugün hakim karşısına çıktı. Gaziantep 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 16 Furkan Vakfı Gönüllüsü'nün 2'nci duruşması da erteleme ile sonuçlandı.

Anayasal Hakkını Kullanan Furkan Gönüllüsü Hakim Karşısında
10 Ara 2020 17:47:04

Hukuksuzluk Üstüne Hukuksuzluk!

Ekim 2019 tarihinde Alparslan Kuytul Hoca'ya yapılan yargı zulmünü kınama amaçlı pankart açarak protesto gerçekleştiren A.H. isimli Furkan Vakfı Gönüllüsü, yaptığı yasal ve zararsız gösteri sonrası hukuksuzca hakim karşısına çıkarılmıştı.

Sulh Ceza Hakimliğinin gönüllüye verdiği "Tutuksuz yargılama kararı" sonrası adliye önünde kısa bir basın açıklaması düzenleyen Antepli 16 Furkan Gönlüsüne yönelik yeni bir mahkeme açılmış ve görülen ilk duruşma bugüne ertelenmişti. Bugün görülen mahkemede ifadesi eksik olan vatandaşların ifadeleri alandı. Davaya giren nöbetçi hakim duruşmayı 27 Nisan'a erteledi. 

Yapılan kanunsuz işlemleri, düzenledikleri basın açıklamalarıyla protesto eden Furkan Gönüllüleri, yargının devlet elinde bir baskı aygıtına dönüştüğünü belirterek toplumun bu şekilde susturulmak istendiğini vurgulamaya devam ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz