Anne babası tutuklu olan Uygur çocuk donarak öldü!

Geçtiğimiz günlerde karla kaplı nehir içinde cansız cesedine ulaşılan 5 yaşındaki Uygur Türk'ü Nesrullah Rozi Ahmad'in anne ve babasının tutuklu olduğu belirtildi.

Anne babası tutuklu olan Uygur çocuk donarak öldü!
24 Ara 2019 23:37:40

5 yaşındaki Uygur Türk'ü Nesrullah Rozi Ahmad'in karla kaplı nehir içinde cansız cesedine ulaşılmıştı.

Türkistan Press'in Özgür Asya Radyosu'ndan aktardığına göre Nesrullah Rozi Ahmad bebeğin anne ve babasının tutuklu olduğu ortaya çıktı. 28 yaşındaki baba Yüsüp Tohtin’in Lop İlçesine bağlı ceza kampında olduğu, 27 yaşındaki anne Büvipatem hanımın ise Gulca şehir cezaevinde tutulduğu bildirildi.

Anne Büvipatem’in 2 sene önce Çin’e göre yasadışı dini vaz dinlediği için 10 senelik hapis cezasına maruz kaldığı, baba Yüsüp Tohti’nin ise hanımının aldığı ceza yüzünden ceza kampına alındığı ifade edildi.

Anne ve babası zalim Çin güçlerince tutuklanan Nesrullah Rozi Ahmad bebeğin 71 yaşındaki dedesi ile 68 yaşındaki ninesine bırakıldığı da belirtildi. Geçtiğimiz günlerde 5 yaşındaki Uygur Türk'ü Nesrullah Rozi Ahmad'in nehre düşüp donarak öldüğü ve mahalledeki komşuların minik çocuğun cansız cesedini buldukları kaydedilmişti.

5 yaşındaki Nesrullah Rozi Ahmadin birkaç gündür kayıp olduğu ve en son karla kaplı nehir içinden cesedinin bulunduğu ifade edilirken organ kaçakçılarının 5 yaşındaki Rozi Ahmad'in böbreğini çaldıktan sonra nehre atmış olabileceği de belirtilmişti.


Kaynak: Milli Gazete





0 Yorum

Yorum Yaz