Antalya'da toplu taşımada HES kodlu dönem başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarında HES kodlu binişleri başlattı. HES Kodu-Antalyakart eşleştirme işlemini bugüne kadar 100 bin kişi gerçekleştirdiği bildirilirken, 15 Ocak’a kadar kartlarına HES kodu eşleştirmesi yapmayan vatandaşlar toplu taşıma hizmetinden faydalanamayacak.

Antalya'da toplu taşımada HES kodlu dönem başladı
22 Ara 2020 18:40:30

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında karantinada bulunması gereken vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarını engellemek amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın salgınla mücadele kapsamında çıkardığı genelge ve Antalya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince toplu ulaşımda HES Kodu uygulaması başlattı. Sağlık Bakanlığı’nca salgın dönemi için hazırlanan HES kodu uygulaması Antalyakart’a ve Antalya’da toplu taşıma hizmetinde kullanılan temassız kredi kartlarına entegre ediliyor. Sağlık Bakanlığı onayı ile birlikte HES sorgusu ile kartlara HES kodu tanımlaması yapılıyor ve toplu taşıma araçlarına binilmesi sağlanıyor.

UYGULAMA BAÅžLADI

Antalya BüyükÅŸehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi BaÅŸkanlığı’nda yapılan açıklamada, toplu taşıma araçlarına (otobüs, minibüs, Antray ve nostalji tramvayı) biniÅŸ sırasında HES kodu sorgulaması iÅŸlemlerinin baÅŸladığı ve araçlarda kontrol iÅŸlemi için sistemin çalıştığı belirtildi. HES Kodu-Antalyakart eÅŸleÅŸtirme iÅŸlemini bugüne kadar 100 bin kiÅŸinin gerçekleÅŸtirdiÄŸi bildirildi. Halen kartlarına HES kodu eÅŸleÅŸtirmesi yapmayan vatandaÅŸların bu iÅŸlemi 15 Ocak 2021 tarihine kadar tamamlamaları istendi. 

BAÅžKASININ KARTI KULLANILAMAYACAK

Açıklamada, HES tanımlaması yapmayan vatandaÅŸların toplu taşıma hizmetinden faydalanamayacağı ve bakiyesi olmayan kiÅŸilerin baÅŸka kartları da kullanamayacağı bildirildi. HES ile eÅŸleÅŸtirilmiÅŸ kartları sadece kart sahibi kullanabilecek ve ikinci okutma iÅŸlemine izin verilmeyecek. 

RÄ°SK VARSA ASKIDA

HES kodu -Antalyakart eşleştirmesi sağlandıktan sonra Covid-19 tanısı konulan ya da temaslı durumunda olan vatandaşların Antalyakartları izolasyon süresi boyunca askıya alınacak. İzolasyonda olması gerektiği kendisine bildirilmesine rağmen şehir içi toplu taşıma araçlarını kullandığı tespit edilen kişilerin bilgileri, gerekli idari yaptırımların uygulanması ve gerekiyorsa suç duyurusunda bulunulması için Sağlık Bakanlığı ile paylaşılacak.

Ä°ÅžLEM YALNIZCA Ä°NTERNET ÃœZERÄ°NDEN

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan Antalyakart ve HES Kodu eÅŸleÅŸtirme iÅŸlemi yalnızca hes.antalyakart.com.tr internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. Ä°nternet sitesinde HES kodunu, T.C kimlik numarasını ve Antalyakart numarasını veya toplu taşımada kullandığı temassız kredi kartı numaralarını doldurarak basit bir ÅŸekilde eÅŸleÅŸtirme iÅŸlemini gerçekleÅŸtirebiliyor. 

Etiketler:   Antalya HES kodu


0 Yorum

Yorum Yaz