Apple, Hindistan’daki tedarikçisi ile çalışmayı durdurdu

Teknoloji devi Apple, işçilerin maaşlarını ödemeyen Wistron şirketi ile çalışmayı düzenleyici önlemler alınana kadar rafa kaldırdığını duyurdu.

Apple, Hindistan’daki tedarikçisi ile çalışmayı durdurdu
20 Ara 2020 09:06:07

Hindistan’da Apple’a tedarikçi firma Wistron’un maaşları düzenli ödememesi, işçilerin fabrikayı ve yönetim ofislerini yıkmasıyla sonuçlanmıştı. Apple, Tayvanlı sözleşmeli tedarikçi firma ile düzenleyici önlemler sağlanıncaya kadar çalışmama kararı alındığını ve firmanın yakından izleneceğini bildirdi.

Hindistan'ın Karnataka eyaletindeki fabrikada çalışan işçiler, paralarını alamadıkları gerekçesiyle çalıştıkları binayı ateşe vermişlerdi.

Bunun üzerine inceleme başlatan Apple denetim kurulu, Tayvanlı firmanın 'Tedarikçi Davranış Kuralları'nı ihlal ettiği yönünde bir rapor sunmuştu.

Euronews’te yer alan habere göre raporun ardından açıklama yapan Apple, Wistron'un uygun çalışma saati yönetimi uygulayamadığını ve bunun da "bazı işçiler için ekim ve kasım aylarında ödeme gecikmelerine yol açtığını" bildirdi.

Açıklamada ayrıca, "Amacımız, tüm çalışanlara onurlu ve saygılı davranılmasını ve derhal tam olarak alacaklarının tazmin edilmesini sağlamak." denildi.

Etiketler:   Apple


0 Yorum

Yorum Yaz