Artan Çocuk İstismarı, Medeniyeti Sorgulattı!

2011 yılında tecavüz ve çocuk istismarı konusuna cevap veren Alparslan Kuytul Hocaefendi “Eğer bu medeniyetse ben medeni değilim!” dediği açıklamada meselenin idam olmadığını asıl meselenin eğitim, Allah korkusu ve adaletle ilgili olduğuna değindi.

Artan Çocuk İstismarı, Medeniyeti Sorgulattı!
23 Şub 2018 14:17:44

Türkiye'de son 10 yılda çocuk istismarı vakalarının yüzde 700 oranında arttığı belirtilmektedir. Son günlerde artan bu vakaların kaynağı ve çözümü aranırken, idam söylemleri tekrar gündeme getirilmektedir.

2011 yılında bu konuyla ilgili bir soruya cevap veren Alparslan Kuytul Hocaefendi,  “Eğer bu medeniyetse ben medeni değilim!” dediği açıklamada meselenin eğitim, Allah korkusu ve adaletle ilgili olduğuna değindi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, “Bundan bin sene evvel bu kadar okuma yazma, okul, mektep, üniversite yoktu, ilim böyle gelişmemişti, ama insanlar da bu kadar vahşi değildi. Bilim gelişti ama batının elinde gelişti. Din bilime yön vermeliydi, dini saf dışı ettiler. Allahsız, dinsiz bir bilim peşine düştüler. Bilim gelişti, üniversiteler çoğaldı, olaylar arttı. Eskiden “adam cahil olduğu için yapıyor” diyorlardı, şimdi yapanların hepsi üniversite mezunu. Üniversite profesörlerinin yaptığı iğrençlikler saymakla bitmiyor. Demek ki, bilim, insanı adam etmiyor. Din, insanı adam ediyor. Okuma yazma bile yokken, Kur’an geldi, cahil insanları adam etti, medeniyet kurdu. Aslında şu medeniyetsiz medeniyetin ne olduğunu benim anlatmama gerek yok. Haberleri izleyin yeter.” açıklamasında bulundu.

Bu Ülkede “Allah’ın Kanunu, İslami Eğitim, Sosyal Adalet Yok!”

Hocaefendi, yaşanan olaylardan sonra, idam cezasının gelmesini teklif edenlere, Türkiye şartlarında, idama taraf olmadığı belirtti.

“Şimdi bundan dolayı tekrar idam cezasının gelmesini teklif ediyorlar. Bu adamlar idamdan daha beterine layık. Fakat ben yine de idam taraftarı değilim. İslam'da idam, kısas var. Ama Türkiye şartlarında taraftar değilim. Neden?  Çünkü bu ülkede;

1) Allah'ın kanunu yok

2) İslami eğitim yok

3) Sosyal adalet yok

Bunlar gerçekleşmeden idam taraftarı olamayız. Bu insanlara İslami eğitim verildi mi? Allah ile korkutuldu mu? Bu ülkede Allah'ın kanunları var mı? Sosyal adalet var mı? Yok. Böyle bir memlekette idam hak olmaz. İslam'da idam, kısas var ama önce insanı eğitimden geçirmeli, ondan sonra toplumda Allah'ın kanunlarını tatbik etmelisiniz. O zaman, bir suç işlendiği zaman Allah'ın hükmüne göre cezalandırılacağını bilmeli, toplumda adalet de gerçekleştirilmiş olmalı. Ondan sonra, onu idam ederseniz haktır. İslami eğitimden geçirmediğiniz bir insanı idam edemezsiniz, haksızlık yapmış olursunuz.  Vermeden istenmez ki... Bu devlet islami eğitim vermedi. Böyle bir toplumda “İslam'da idam var” deyip, kabul edemem. İslam'ın bir hükmünü alıp da bu düzende tatbik ederseniz, bu düzene uymaz. İslam'ın hükmü, İslam toplumuna uygundur. İslam'ın kanunları bir saat gibidir. Bir tanesini alıp tatbik ederseniz olmaz. Tamamını almak zorundasınız. Amerika'da idam var, Türkiye'de de vardı. Yine böyle şeyler de oluyordu.”

 



0 Yorum

Yorum Yaz