Av. Adem Tural: Mercekle suç arıyorlar. Ben bu iddianameye savunma yapmaya utanç duyarım

Alparslan Kuytul Hocanın avukatı Adem Tural, hocaefendi hakkında sürekli yeni iddianamelerin hazırlanmasını “Mercekle suç arıyorlar. Ellerine merceği almışlar adım adım suç arıyorlar, bulamıyorlar. Buldukları da şu elimdeki iddianame.” şeklinde değerlendirdi.

Av. Adem Tural: Mercekle suç arıyorlar. Ben bu iddianameye savunma yapmaya utanç duyarım
28 Tem 2019 18:54:32


Alparslan Kuytul Hoca hakkında FETÖ’ye yardım ve PKK propagandası yapmak suçlamasıyla hazırlanan yeni iddianame gündemden düşmüyor. Özellikle hukuk camiası tarafından utançla anılmasıyla birlikte ülkede hukuka olan güveni her gün biraz daha sarsıyor.  

Alparslan Hocanın 18 aydır tutuklu yargılanmasına rağmen davada hala elle tutulur bir sonuca ulaşılamaması ve dosyaya sürekli yeni iddianameler eklenmesi gün geçtikçe tepkilerin artmasına sebep olurken akıllara “Neden Alparslan Hoca hakkında sürekli yeni bir iddianame hazırlanıyor?” sorusunu getirdi.

Tural'ın ise katıldığı bir programda bu soruya yanıtı şu şekilde oldu: “Mercekle suç arıyorlar. Ellerine merceği almışlar adım adım suç arıyorlar, bulamıyorlar. Buldukları da şu elimdeki iddianame. Yargıtay kararının yanlış olduğunu söylemek suçmuş. (İddianamenin bylock hakkındaki yargıtay kararını eleştirmeyi FETÖye yardım olarak görmesini kastediyor) Böyle bir şey var mı? Utanç duydum bu iddianameden. Sadece ben değil binlerce insan utanç duydu.”

Konuşmasında; “Bir devlet vatandaşlarının büyük bir kısmını terörist olarak görür mü? Burada bir problem var.” diyen Tural'ın açıklamasının tamamı şöyle;



0 Yorum

Yorum Yaz