Av. Adem Tural yeni iddianameyi değerlendirdi: Birileri bu davayı sürekli uzatıyor

Alparslan Hoca hakkında oluşturulan yeni iddianame hakkında avukatı Adem Tural canlı yayında kendisine yöneltilen “Yeni iddianamenin konusu, içeriği nedir?” sorusunu cevapladı.

Av. Adem Tural yeni iddianameyi değerlendirdi: Birileri bu davayı sürekli uzatıyor
20 Tem 2019 17:39:13

Alparslan Kuytul Hocanın 18 aydır devam eden terör mahkemesine 4 Temmuzda yeni bir iddianame eklendiği kamuoyuna duyurulmuştu. İçeriğini Tural'ın sosyal medyada duyurmasının ardından iddianamede yer alan suçlamalar sosyal medyada birçok tepki aldı. Tural, dün akşam katıldığı canlı yayında iddianame hakkında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

“Yeni iddianamenin konusu, içeriği nedir? Sizden dinleyelim..” sorusuna Turalın verdiği yanıt:

FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım etmek ve PKK propagandası yapmaktır. Bu iddianame için Alparslan Hocanın Adana 11.ACM’de devam eden diğer dosyası ile birleştirme kararı verildi. Öncelikle bunun soruşturma aşamasına biraz değinmek gerekiyor. Bunun soruşturması bilindiği gibi Alparslan Hocanın 11.ACM’de devam eden mahkemesi esnasında duruşma savcısının yeni bir soruşturma başlatıldığını ve bu soruşturmanın bekletilmesini talep etmesi ile başladı. Bu 4 Nisanda talep edildi. 4 Nisanda şu an kabul edilen iddianame hakkında gizlilik kararı alınarak yeni bir iddianame düzenleneceği belirtildi. Bu sebeple duruşma iki duruşma uzamış oldu. Temmuz ayında gerçekleşen duruşmada da iddianamenin hazırlandığını öğrendik. Bu hafta da iddianame bize tebliğ edildi ve iddianamedeki suçlamaları görmüş olduk.

Öncelikle şunu ifade etmek istiyoruz: Alparslan Hocanın bu konuşmalarının birçoğu daha öncesinde internette mevcuttu. Hoca hakkında 2018’in Ocak ayında tutuklama kararı çıkarılıyor ve 18 aylık tutukluluk sürecinin ardından yeni bir iddianame daha hazırlanarak ortaya sunuluyor. Biz bunun açıkçası duruşmaları, davaları uzatmak kastıyla yapıldığını düşünüyoruz. Çünkü bunlar yeni yapılmış konuşmalar değil. Soruşturmayı yapan gerekli mercilerin bunları önceden araştırdıktan sonra ihtiyaç duyarsa birçoğu hakkında dava açması gerekiyordu. Ancak konuşmaların parça parça mahkemeye sunulduğunu görüyoruz. Önce 8 kasımda 6 tane konuşmadan dava açıldı. Sonra 10 ocakta başka bir konuşmadan dolayı ikinci bir iddianame düzenlendi.

Şimdi de 4 Temmuzdan sonra üçüncü bir iddianame hazırlandı. 11. ACM’de gerçekleşen dava üç iddianameden oluşuyor. Üçü de hocanın tutuklanmasından önceki üç yılda gerçekleştirdiği konuşmalarını içeriyor. Bunun açıkçası davayı uzatmak, soruşturmayı sürüncemede bırakmak maksatlı yapıldığını düşünüyoruz. Biz bu konuşmaların içeriğinde herhangi bir teröre yardım ya da propagandası olmadığını, bu nedenle de tarafımıza beraat verilmesi gereken bir dava olduğunu düşünüyoruz. Böyle olunca da birileri bu davayı sürekli uzatıyor. Dava uzadıkça da hocanın üzerindeki terör baskısı da bir türlü kırılmıyor. Şuan sosyal medyadaki bir çok kişi hocanın terörden tutuklandığını, terörden yargılandığını, terörü desteklediğini düşünüyor. Halbuki hocanın geçmişte bunu desteklediği hiçbir konuşması mevcut değil. Tam aksine terör örgütlerinin aleyhine birçok konuşması mevcut.

Bunlar ön plana getirilmiyor ama kasıtlı ve planlı bir şekilde yandaş medyanın da marifetiyle hoca sanki bir terör örgütünün üyesiymiş, destekleyicisiymiş gibi topluma lanse ediliyor. Bu da hocanın masumiyet karinesini zedeliyor. Lekelenmeme hakkını ihlal ediyor. Normalde 2-3 duruşmada bitmesi gereken bir davanın şuan 5. duruşması olacak. Belki de birkaç duruşma daha uzayacak.

11 ACM’de görülen suçlamaların hepsi aynı, FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım etmek ve PKK propagandası yapmak. Bu iddianamenin içeriğine gelince iddia makamının 10 tane konuşmasını FETÖ’ye yardım kapsamında, 3 tane konuşmasını da PKK propagandası kapsamında değerlendirdiğini görüyoruz.

HABER VİDEOSU;



0 Yorum

Yorum Yaz