Avustralya'da Develer Hakkında Skandal Karar

Avustralya'da 10 binden fazla devenin çok fazla su içmelerini engellemek için helikopterden vurularak öldürüleceği açıklandı.

Avustralya'da Develer Hakkında Skandal Karar
08 Oca 2020 15:43:32

Avustralya çalı yangınları nedeniyle yarım milyar hayvanın öldüğüne dair yıkıcı raporların ardından şimdi de kuraklık koşulları sebebiyle ülke kaynakları korumak için zor bir karar verildiği açıklandı.

Avustralya'da 10 binden fazla devenin çok fazla su içmelerini engellemek için helikopterden vurularak öldürüleceği bildirildi. Independent'ta yer alan habere göre itlafın yaklaşık beş gün sürmesi bekleniyor. Güney Avustralya'da 10 binden fazla deve çok fazla su içmelerini engellemek için helikopterden vurularak öldürülecek.

Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) topraklarındaki Aborijin liderlerinin talimatı sonrası profesyonel nişancılar avlanmaya çarşamba günü başlayacak. The Australian gazetesine konuşan APY idaresinin yönetim kurulu üyelerinden Marita Baker "Sıcak ve rahatsız koşullarda sıkışıp kalmış durumdayız, rahatsız hissediyoruz çünkü develer çitleri yıkıp içeri giriyor, evlerin etrafına geliyor ve klimalardan su içmeyi deniyor" dedi.

Güney Avustralya Çevre ve Su Bakanlığı sözcüsü, deve sayısındaki artışın bölgede pek çok soruna sebep olduğunu belirtti.

Ülke genelindeki toplam sayısının 1,2 milyon olduğu tahmin edilen deve sayısını kontrol altına almak için yürütülecek operasyonunun beş gün sürmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Avustralya hükümetinin ülkedeki yerel türleri yok eden vahşi kedileri öldürmek için zehirli sosis kullanacağı açıklanmıştı. Ülke 2020'ye kadar 2 milyon kediyi öldürme sözü vermişti.

National Geographic'e göre, develer aynı anda 30 galon su içebilir.

APY yetkilisi Richard King, “Birlikte olduklarında onları elde etmemiz için bir fırsat veriyor, çünkü genellikle daha küçük sürülerde çölde dolaşacaklar” dedi. “Hepsi bir arada olsalar da, doğal bitki örtümüzü yok eden hayvanların bir kısmını temizlemek ve temizlemek için doğru bir zaman.”

Etiketler:   develer


2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    İsa Göke 10 Oca 2020 08:02:14

    Allah'ın dünyasında kafasına göre yaşayan insan modeli sonucu da hüsran demek

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Sahriye 09 Oca 2020 14:47:20

    Develeri biz alalım onun yerine domuzları öldürelim dağ taş domuz doldu zarar ortada ama öldürmek yasak! Müslüman!...ların ülkesinde...


Yorum Yaz