Avustralya'da koronavirüs ölümleri arttı

Avustralya'nın Canberra ve Melbourne kentlerinde iki kişinin daha koronavirüsten hayatını kaybetmesi ile ölü sayısı 30'a yükseldi.

Avustralya'da koronavirüs ölümleri arttı
04 Nis 2020 09:02:34

Avustralya Başkent Bölgesi Sağlık Şefi Kerryn Coleman ve Victoria Eyalet Sağlık Bakanı Jenny Mikakos tarafından yapılan açıklamalara göre, Kovid-19’a yakalanan 80’li yaşlardaki erkek hasta başkent Canberra’da, 70’li yaşlardaki kadın hasta Melbourne’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

TOPLAM VAKA SAYISI 2 BİN 529

Yaşanan can kayıplarıyla birlikte Avustralya genelindeki koronavirüsten ölenlerin sayısı 30’a çıkarken, 280 binden fazla kişiye yapılan testler sonucunda Kovid-19 nedeniyle hastalananların sayısı 5 bin 529’a ulaştı.

"HER BİRİMİZ BİR HAYATI KURTARABİLİRİZ"

Kovid-19’un yayılmasına karşı alınan tedbirlere uyarak evde kalan Avustralyalıların binlerce kişinin hayatını kurtardığını dile getiren Avustralya Federal Sağlık Bakanı Greg Hunt  "Her birimiz bir hayatı kurtarabiliriz ya da herhangi birimiz yanlış bir şey yaparak bir hayatı riske atabiliriz." ifadelerini kullandı.

Hunt, virüse karşı verilen mücadelenin başarıya ulaşabilmesi için, Avustralyalıların alınan önlemlere uymalarının önemli olduğunu belirtti.

Etiketler:   koronavirüs


0 Yorum

Yorum Yaz