Babacan: Türkiye, 'her şey bir lira' mağazasına döndü

Ali Babacan: 'Türkiye, 'her şey bir lira' mağazasına döndü' dedi.

Babacan: Türkiye, 'her şey bir lira' mağazasına döndü
14 Ara 2021 12:26:24
Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Her geçen ay, partimize olan ilgi, sevgi ve destek hızla artıyor. Kurumuş toprağın, hasret kaldığı suyla buluştuğu gibi, vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Hem dertlerini dinliyoruz, hem de teveccühlerine mazhar oluyoruz.

Ülkemiz, sınır komşularımızın ucuz pazar yeri oldu. Paramızın, karşısında değer kaybetmediği para birimi neredeyse kalmadı. Koskoca Türkiye, komşu ülkelerin ‘her şey bir lira’ mağazasına döndü neredeyse.

Hani pazarlarda kullanılan bir tabir vardır, 'Batan geminin malları bunlar' diye. Şu anda Türkiye’ye alışverişe gelenler, 'Batan Türkiye’nin malları bunlar' diye kapış kapış alışveriş ediyorlar. Yabancılar için ucuz ürünlerin cennetine döndük.

Stokçuluk cezasını arttırıyoruz’ diye faturayı yine başkalarına kestiler. Vatandaşa dönüp, ‘Fiyat artışlarının sebebi işte şunlardır, stokçulardır’ diyerek başka failler uyduramazsınız. Haksız yere cezalar yağdırmayın. Fail Beştepe’de.

Lütfen e-Devlet’ten parti üyeliğinizi sorgulayın. Ülkemizin dört bir yanında aynı manzarayla karşılaşıyoruz. Binlerce vatandaşımız rızasına aykırı olarak iktidar partisine üye yapılmış durumda. Bir siyasi parti vatandaşın rızası olmadan onu üye kaydedemez.

Kaç yıldır aynı şeyleri söyleyip duruyor, takılmış plak gibi. Erdoğan’a güvenip yatırım kararı alan vatandaşlar şu anda bin pişman. Onlar ‘yaya kalıyor.’ Dolar 3 lirayken başlamış sat demeye şu an dolar geldi dayandı 14 liraya.

Biz bu demokratik gerilemeyi durduracağız. Bu baskı günlerini sona erdireceğiz. Bu karabasandan, bu kabustan hızla refaha geçeceğiz.”

Etiketler:   ali babacan


0 Yorum

Yorum Yaz