Bahçeli: Erken seçim yoktur, seçim sayfası 2023'e kadar kapanmıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Erken seçim yoktur, seçim sayfası 2023'e dek kapanmıştır" dedi.

Bahçeli: Erken seçim yoktur, seçim sayfası 2023'e kadar kapanmıştır
02 Tem 2019 20:18:52

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Parlamenter sistemle daha fazla mesafe alamayacağımız 15 Temmuz'da belli olmuştu. Devletin etkin ve verimli çalışması lazımdı. 3 erk arasındaki demokratik ayrımın belirginleşmesi büyük zorunluluktu. İç ve dış sorunlarımız tırmanıyordu. Devlet yönetimindeki fiili düğümün çözülmesi gerekiyordu." dedi. Bahçeli, "16 Nisan 2017'de halkoylamasıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne evet denildiğini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 9 Temmuz 2018'de üçüncü evreye geçtiğini" belirtti.

BARAJIN 50 + 1'E ÇIKMASI BİZİ UZLAŞMAYA SAĞLAMIŞTIR

Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi keyfi olarak kurulmadı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti'nin devamıdır. Siyasi istikrarın teminatıdır. Yeni sistemle barajın yüzde 50 + 1'e çıkması müstesna bizi uzlaşmayı sağlamıştır." dedi.

MHP 2023 HEDEFLERİNE KİTLENDİ, ERKEN SEÇİM YOKTUR

Bahçeli, "Bizim yeni sistemden karlı çakalım diye bir hedefimiz olmadı. Bizim nüfus kütüğü Pensilvanya’da olanlarla yolumuz kesişmez. Bugün beka sorunu düne göre daha ağırdır. MHP 2023 hedeflerine kilitlenmiştir. Önümüzde seçimsiz geçecek 4 yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin kökleşmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Erken seçim yoktur. Seçim sayfası 2023’e kadar kapanmıştır.” diye konuştu. 



0 Yorum

Yorum Yaz