• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Bakan Çavuşoğlu: ABD'nin Türkiye'yi tekrar F-35 programına aktif bir şekilde katma düşüncesi var

Bakan Çavuşoğlu: ABD'nin Türkiye'yi tekrar F-35 programına aktif bir şekilde katma düşüncesi var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin F-35 savaş uçakları programına ilişkin, "Tekrar Türkiye'yi işin içine aktif bir şekilde katma düşünceleri var ama daha somut önerilerini görmedik." dedi.

Bakan Çavuşoğlu: ABD'nin Türkiye'yi tekrar F-35 programına aktif bir şekilde katma düşüncesi var
28 Eyl 2019 00:10:18

Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu Görüşmeleri için New York'ta bulunan Çavuşoğlu, Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi.

ABD'nin F-35 savaş uçakları konusunda yeni bir tekliften bahsettiği sorusuna Çavuşoğlu, "Yeni bir teklifle, yol haritasıyla ilgili geleceklerini söylediler. 100 milyar dolarlık ticaret hacmi tabii Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile Trump'ın Osaka'da aldığı bir karar. Önce 75 milyarı konuşuyorduk. Sonra 100 milyara çıkaralım dediler." dedi.

Çavuşoğlu, ABD ve Türkiye arasında temasların sürdüğünü kaydederek, "100 milyar ticaret hacmine ulaşabilmemiz için işin içinde savunma sanayi ürünlerinin de olması lazım. Sadece tekstil veya küçük ürünlerle biz bu hedefe ulaşamayız. Şimdi tekrar işte Türkiye'nin F-35 programında şu anda bir çıkma yok ama bazı faaliyetlere katılmamızı askıya aldılar. Bu da doğru bir şey değil. Tekrar Türkiye'yi işin içine aktif bir şekilde katma düşünceleri var ama daha somut önerilerini görmedik." ifadelerini kullandı. (AA)



0 Yorum

Yorum Yaz