Bakan Elvan: Yatırım ortamını iyileştirici yapısal reformlar gerçekleştireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, "Yerli ve uluslararası girişimciler için yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda yapısal reformları hayata geçireceğiz" dedi.

Bakan Elvan: Yatırım ortamını iyileştirici yapısal reformlar gerçekleştireceğiz
17 Kas 2020 13:39:57

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığının 2021 yılı bütçesinin görüşmelerine katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, burada yaptığı açıklamada, "Tüketim, yatırım ve ihracattaki toparlanma eğiliminin büyümeyi pozitif etkilemesini, 2020 yılında büyümenin yüzde 0,3 olmasını bekliyoruz" dedi.

Bakan Elvan, "Yerli ve uluslararası girişimciler için yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda yapısal reformları hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

"29,4 MİLYAR LİRA VERGİ ÖDEMESİYLE 40 MİLYAR LİRALIK SOSYAL GÜVENLİK PRİM ÖDEMESİNİ ERTELEDİK"

Elvan, "Covid-19'un olumsuz etkilerini gidermek amacıyla 29,4 milyar lira vergi ödemesiyle 40 milyar liralık sosyal güvenlik prim ödemesini erteledik" diye konuştu.

Bakan Elvan, "Şeffaf, öngörülebilir ve istikrarlı bir biçimde uygulayacağımız ekonomi politikalarıyla ülke risk priminin azaltılmasını sağlayacağız" dedi.

"2 milyar lira tutarında kaynak taahhüdünde bulunmayı hedefliyoruz"

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, "Girişim Sermayesi Fonlarına doğrudan kaynak aktarımı ile 2023 sonuna kadar 2 milyar lira tutarında kaynak taahhüdünde bulunmayı hedefliyoruz." Önümüzdeki dönemde küresel salgının etkilerinin azalacağı ve yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemine gireceğiz" diyen Bakan Elvan şöyle devam etti:

"Fiyat istikrarını sağlayacak, mali disiplini koruyacak, para ve maliye politikalarında eşgüdümü artıracak, yatırım ortamını iyileştirecek, üretim odaklı gelir oluşturma potansiyelini yükseltirken salgının olumsuz etkilerini giderecek ekonomik ve sosyal dönüşüm programlarını hayata geçireceğiz."

Enflasyonun kalıcı olarak düşük tek haneli seviyelere indirilmesi temel hedeflerimizdendir. Bu politika çerçevesi ile enflasyonun 2023 yılında yüzde 5 seviyelerine düşmesi beklenmektedir" şeklinde konuştu.

Etiketler:   Lütfü elvan


0 Yorum

Yorum Yaz