Bakan Işık, iki yeni NATO anlaşmasını imzaladı

Milli Savunma Bakanı Işık, Brüksel'deki yeni NATO karargahında bugünkü toplantılar sırasında, kara ve deniz muharebelerinde ittifakın gücünü ve işbirliğini artıracak anlaşmalara imza attı.

Bakan Işık, iki yeni NATO anlaşmasını imzaladı
30 Haz 2017 02:20:10

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 'kara muharebesini kesin sonuca ulaştıracak mühimmat tedariki için çok uluslu işbirliği projesi' niyet mektubuna imza attı.

Niyet mektubu Türkiye, Belçika, Danimarka, Letonya, Litvanya, Polonya, Finlandiya, Yunanistan, Slovakya, İspanya, Fransa ve İrlanda arasında imzalandı. Niyet mektubuyla kara muharebelerindeki mühimmat ihtiyacının daha etkin ve verimli şekilde karşılanmasına yönelik işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Deniz kaynakları tehditlere önlem anlaşması

Milli Savunma Bakanı Işık, NATO karargahında ayrıca, 'Çok uluslu ve çok maksatlı deniz uçağı yetenekleri işbirliği projesi' niyet mektubunu da imzaladı.

Türkiye, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya ve İspanya arasında başlatılacak proje, denizde durumsal farkındalığı ve ülkelerin denizden kaynaklı tehditlere etkin karşılık verme kabiliyetini artırmayı amaçlıyor.

Ayrıca bu projeyle deniz uçakları yetenekleri hakkında çok uluslu işbirliğinin oluşturulması hedefleniyor.

Etiketler:   İttifak


0 Yorum

Yorum Yaz