Bakan Selçuk'tan kıdem tazminatı hakkında açıklama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kıdem tazminatında kazanılmış hakların korunacağını belirtti.

Bakan Selçuk'tan kıdem tazminatı hakkında açıklama
14 Haz 2020 12:25:22

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt, katıldığı bir televizyon programında koronavirüs sürecinde çalışan ve işverenlere yönelik alınan tedbirlere ilişkin soruları yanıtladı.

“Çalışanların mevcut sistemde kalma seçeneği olacak mı? Bir yılda bir aylık maaş tutarında kıdem tazminatı devam edecek mi?” sorusuna ise Selçuk, şöyle yanıt verdi:

“Kazanılmış haklar korunacak. 30 güne karşı gelen bir yüzde 8.33 oranımız var, bu korunacak. Korunacak şekilde müzakere yapıyoruz fakat birden çok model var. Bu, karma bir emeklilik sistemi. Dolayısıyla bunun bir yüzde 8.33’lük kısmı var, normal tamamlayıcı olan kısmı. Bunun bir gönüllü ve ihtiyari seçilecek olan kısmı da olacak. Taraflardan önerilerini aldık, netleştikten sonra detaylıca açıklarız.”

Bakan Selçuk, sistemin yasama yılında yasalaşıp yasalaşmayacağına ilişkin olarak, müzakerelerin sürdüğünü ve hızlı şekilde çalıştıklarını dile getirdi.

Fesih kısıtıyla vatandaşların işlerini kaybetmelerini engellediklerini belirten, “Fesih kısıtı pandemi döneminde çalışanımızı korumak için önemli bir unsurdu. İstihdamı ve çalışanları korumak için bir süre daha uzatmayı düşünüyoruz” dedi.




0 Yorum

Yorum Yaz