Balıkesir'de yük treni raydan çıktı

Afyonkarahisar- Bandırma seferini yapan yük treni, heyelan nedeniyle Balıkesir'in Susurluk ilçesi yakınlarında raydan çıktı. Bir vagon devrilirken ölen ya da yaralanan olmadı. Bu hattaki tren seferleri iptal edildi. Yetkililer, pandemi nedeniyle yolcu seferlerine ara verilmiş olmaması halinde bir demiryolu faciası daha yaşanabileceğine işaret etti.

Balıkesir'de yük treni raydan çıktı
19 Mar 2021 13:45:29

Afyonkarahisar- Bandırma seferini yapan, 73705 sefer sayılı, Eti Maden'e ait izolit yükü taşıyan tren, gece saat 04.45 sıralarında, Balıkesir'in Susurluk ilçesi yakınlarında raydan çıktı. Raydan çıkan üç vagondan biri devrildi. Korkutan kazada ölen ya da yaralanan olmazken, bu hattaki tren seferleri iptal edildi.

Kazanın heyelan nedeniyle yaşandığı, demiryoluna tortu ve kum dolması nedeniyle trenin raydan çıktığı öğrenildi. Olay yeri fotoğraf ve görüntülerinde de demiryolunun birkaç metre ötesinden başlayan toprak kayması net bir şekilde fark edildi.

Pandemi nedeniyle yolcu seferlerine ara verilmiş olmasının yeni bir demiryolu faciasını önlediği ileri sürüldü.

ACİLEN HAT İYİLEŞTİRMESİ GEREKİYOR

TCDD kaynakları, trenin devrildiği bölgeye 5 kilometre uzaklıkta, 1 ay önce de başka bir heyelan yaşandığını, 1 demiryolu taşıtının raydan çıktığını aktardı. TMMOB'un açıkladığı heyelan haritasında da bölgedeki ciddi riske işaret edildiği belirtilirken, hatlarda acilen iyileştirme ve bakım/onarım yapılması gerektiği bildirildi. 

Etiketler:   Balıkesir


0 Yorum

Yorum Yaz