Barış Pınarı Harekatı Başladı

Barış Pınarı Harekatı başladı. Suriye'nin Resulayn kasabasında patlama sesi duyuldu. Bölgeyi toz bulutu kaplarken dumanlar Ceylanpınar'dan görülüyor.

Barış Pınarı Harekatı Başladı
09 Eki 2019 17:05:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan operasyonun başladığını sosyal medyadan duyurdu.


Suriye'nin Resulayn kasabında üst üste 5. patlama sesi duyuldu. Ceylanpınar'a 10 km uzaklıkta olan bölgede Türk F-16 savaş uçaklarının havada uçtuğu gördüldü.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını duyurdu. Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz." ifadelerini kullandı.


Erdoğan'ın yaptığı açıklaması şu şekilde:


"Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır.

Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.

Barış Pınarı Harekatı ile,

Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız GÜVENLİ BÖLGE sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız.

#BarışPınarıHarekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye'yle birlikte olan tüm yerel destek unsurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

NTV'nin geçtiği habere göre terör örgütü YPG mevzilerinin bulunduğu noktalardan dumanlar yükseliyor. NTV muhabiri Gökhan Gerçek, aynı bölgenin 4 defa üst üste vurulduğu belirtildi. Ceylanpınar'a 10 km uzaklıkta olan bölgede Türk F-16 savaş uçaklarının havada uçtuğu gördüldü.



 

ERDOĞAN; KILIÇDAROĞLU, BAHÇELİ VE AKŞENER'E BİLGİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Akşener'i telefonla arayarak Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bilgi verdi.


Öte yandan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, harekata ilişkin yaptığı açıklamada, "Harekatımız uluslararası hukuk, BM Şartı ve BMGK'nın terörle mücadeleye ilişkin kararları gereğince icra edilmektedir" ifadelerini kullandı.


ŞENTOP: HEDEF TERÖR KORİDORUNU YOK ETMEK

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamasında, "Türkiye'nin hedefi terör koridorunu yok etmek, barış koridorunu tesis etmek." dedi.


Şentop, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Barış Pınarı Harekatı başladı. Türkiye'nin hedefi terör koridorunu yok etmek, barış koridorunu tesis etmek. Cenab-ı Hak Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz