Barzani: 1000 Peşmerge kaybettik

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, IŞİD ile Peşmerge güçleri arasında yaşanan çatışmalarda şuana kadar bin Peşmerge'nin öldürüldüğünü söyledi.

Barzani: 1000 Peşmerge kaybettik
19 Şub 2015 10:04:31
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Kerkük'ü dün ziyaret ederek kentin siyasi ve askeri yetkilileriyle basına kapalı üç saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada Barzani'nin toplantıdaki konuşmasına yer verildi.

Açıklamaya göre Barzani, eksiklikleri ve ihtiyaçları görmek için Kerkük'e geldiğini belirtti. Düşmanın Kerkük'te kendilerine iki kere darbe vurduğunu hatırlatan Barzani, "Bu saldırılar, düşmanın çok zeki ve başarılı olduğunu gösteriyor. Burada bir hata ve ihmalkarlık söz konusu. Bunları iyi tesbit etmemiz gerekiyor. Düşman ilk zamanlar silah olarak bizden üstündü. Bu doğru. Fakat bir süredir Peşmergenin eline de iyi silahlar geçti. Artık düşmanın taktiklerini de öğrendik. Şayet iyi bir hazırlık olursa düşman hiçbir şey yapamaz. Eski heybetleri ve imajları da kalmadı. Yenilmez denilen IŞİD, Peşmergenin eliyle hezimete uğradı" değerlendirmesinde bulundu. 

 


0 Yorum

Yorum Yaz