Başörtülü hakim neden olmuyor?

Akit Gazetesi'ne Alaaddin Selçuklu tarafından ulaşan bir yazıda Hukuk Fakültesi'ni bitiren başörtülü bayanların halen hakim olamadıklarını söyleyerek hükümetin bu konuda adım atması gerektiğini ve geç kalınmış bir hamle olduğunu söyledi.

Başörtülü hakim neden olmuyor?
10 Mar 2015 21:24:53

İŞTE O YAZI:

Yıllarca başörtüsü zulmüne direnen genç kızlarımız Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitirseler dahi  hakim ve Savcı olamıyorlar. Türkiye’de bunu engelleyen kurallar hala geçerli. Mümin’in adaletine güvenmeyen anlayış tek parti dönemlerinden kalma olup halen yıkılamadı. Başörtüsü zulmünde zirveyi yakalayan 28 Şubatçılar ve post modern darbeciler bile bu yasağın neden hala ayakta durduğunu anlayabilmiş değillerdir herhalde... AK Parti İktidarı özgürlükleri genişletti ama bu konuda hala istenilenleri gerçekleştiremedi. Acaba neden bu konuda gecikiliyor?

   Seçimler öncesi Başörtülü hakim ve Savcının önünü açacak bir hamle Halkın ve Hakk’ın nazarında muhteşem bir etki yapacaktır. Başörtülü Hakimlerin Başörtüsüz Hakimlerden ne eksiği vardır? Acaba başörtüleri takmalarından ötürü verdikleri karar başı açıklara göre daha mı adaletsiz olacaktır? Yoksa taraflı bir karar mı vereceklerdir? HSYK’da bile başörtülü üye bulunurken hakimlerden başörtülü olanların olmaması %90’ı Müslüman olan ülkemiz için ayıptır... AK Parti bu ayıbı ortadan kaldırmakla zorunludur. Sayın Ahmet DAVUTOĞLU bu konuda toplumla çelişmeyecektir inşallah... Özgürlüklerin  sınırlarını daha da genişletilecek bu jest İslam Dünyasına da iyi bir örnek olacaktır.

Selam ve dua ile...

ALAADDİN SELÇUKLU / KONYA



0 Yorum

Yorum Yaz