Batı Şeria'dan Başlanıldı!

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz'in haberine göre, geçen yıl Binyamin Netanyahu Başbakanlığındaki hükümetin talimatıyla Batı Şeria'da faaliyet gösteren "İsrail yönetim organı Mülki İdare", Kedumim, Vered Yericho, Neveh Tzuf ve Emanuel Yahudi yerleşim yerleri için bir genişletme planı hazırladı.

Batı Şeria'dan Başlanıldı!
10 Şub 2015 10:18:42

İşgal genişletiliyor

 

'Mülki İdare'nin', 4 Yahudi yerleşim yerinin genişletilmesi amacıyla İsrail toprağı sayılması için 3 bin 740 dönümlük arazi belirlediği kaydedildi. "Mülki İdare"ye bağlı Mavi Hat Ekibi'nin söz konusu arazinin, "İsrail'e ait devlet arazisi" olarak ilan edilmesi için hazırlık yaptığı ifade edildi.

Mavi Hat Ekibi'nin çalışmalarının, "Mülki İdare'nin" Yahudi yerleşim yerlerini genişletmesi için planlama ve haritalandırmayı kapsayan ilk aşama olduğuna değinildi.

Gazetenin haberine göre devlet arazisi olarak ilan edilen toprakların yüzde 99'u Yahudi yerleşim yeri yapılması amacıyla kullanılıyor.

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek İsrail yönetiminin işgal politikası çerçevesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerin silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, yerel halk ile yerleşimciler arasında sürtüşmelere neden oluyor.

İsrail, Batı Şeria'yı Yahuda ve Samarya şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. Batı Şeria'da 2 milyon 300 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor.



0 Yorum

Yorum Yaz