Benzin ve motorin fiyatlarına zam geliyor!

Benzin ve motorin fiyatlarına zam geliyor. Benzin ve motorine gelecek zammın pompa fiyatlarına yansımayacağı belirtildi.

Benzin ve motorin fiyatlarına zam geliyor!
08 Oca 2019 15:59:38

Benzin ile motorin fiyatlarına bu geceden itibaren zam geliyor. Bu gece benzin fiyatlarına 15 kuruş zam gelmesi beklenirken motorin fiyatlarına ise en geç perşembe günü 10-15 kuruş arası zam geleceği tahmin ediliyor. Akaryakıt fiyatlarına beklenen zammın ise pompa fiyatlarına yansımayacağı belirtildi.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre geride bıraktığımız hafta Brent petrol fiyatları uluslararası piyasalarda artış gösterdi. Bu artış ile birlikte motorin ve benzinin ton fiyatları yükselirken bu da akaryakıtta zammı tetikledi. Benzin fiyatlarında bu gece yarısından itibaren 15 kuruş, motorin fiyatlarına ise en geç perşembe günü 10 ila 15 kuruş arası bir zam gelmesi bekleniyor.

BENZİN VE MOTORİN ZAMMI POMPAYA YANSIYACAK MI?

Devletin Mayıs ayında almış olduğu karar ile akaryakıt fiyatlarında "eşel mobil" sistemini uygulanıyor. Akaryakıta gelen zamlar ÖTV gelirlerinden karşılanıyor. Bu uygulama hali hazırda devam ettirilirken bu gece gelecek benzin zammının pompa satış fiyatlarına yansıyamaycağı tahmin ediliyor. Ancak devletin, bu konuda atacağı adım, pompa satış fiyatlarında değişiklik olup olmayacağını gösterecek.



0 Yorum

Yorum Yaz