Bilim Kurulu üyesi restoran ve kafelerin açılma şartını açıkladı

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, kademeli normalleşmeye dair açıklama yaparak "Bundan sonra yerinde karar dönemi başlıyor" dedi.

Bilim Kurulu üyesi restoran ve kafelerin açılma şartını açıkladı
18 Şub 2021 19:36:22

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan dün kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Mart ayı itibarıyla kademeli normalleşme sürecinin başlayacağını duyurması sonrasında "Restoran eskisi gibi hizmet vermeyebilir. HES kodu ile misafir kabul edecekler. Örneğin yüzde 25'lik bir kapasite ile açılabilirler" ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 25'LİK KAPASİTEYLE ÇALIŞABİLİR"

Kademeli normalleşmeye dair detayları paylaşarak "Bundan sonra yerinde karar dönemi başlıyor" açıklaması yapan Kayıpmaz, şöyle konuştu:

"İllerdeki aşılama oranları, vaka sayıları, yeni servis yatışlarına, artış ve azalmaya göre 4'e ayrılacak. İllerdeki durum riskli bir haldeyse o zaman kapanma ve kısıtlamaların sıkılaştırılması söz konusu olacak.
Restoran ve kafelerdeki gevşemeye açıklık getiren Kayıpmaz, şu ifadeleri kullandı: 
İli ya da ilçeyi temiz tutmak adına giriş çıkışlar kapatılabilir. Yeri geldiğinde iller bazında değerlendirilip uygulamaya alınabilecek bir önlem. Restoranlar eskisi gibi hizmet vermeyebilir. HES kodu ile misafir kabul edecekler. Örneğin yüzde 25'lik bir kapasite ile açılabilirler. Misafirlere bir süre kısıtlaması uygulanabilir. Havaların ısınması ile beraber dış mekanlarda açılacak. Mesafeler açılınca insanlar daha geniş oturabilecek. Restoran ve kafelerdeki gevşeme de Mart başından itibaren olacak."



0 Yorum

Yorum Yaz