Bingöl depreminde 151 yapı yıkıldı, 3 bin 832 yapı hasar gördü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 5.7 büyüklüğündeki Bingöl depreminde 151 yapının yıkıldığını, 3 bin 832 yapının da hasar gördüğünü açıkladı.

Bingöl depreminde 151 yapı yıkıldı, 3 bin 832 yapı hasar gördü
20 Haz 2020 21:22:47

Bingöl’e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Haziran’da yaşanan 5.7 büyüklüğündeki depremde hasar gören köylerde incelemelerde bulundu.

Kentten depremin merkez üssü Karlıova’nın Kaynarpınar köyüne helikopterle geçen Soylu, burada düzenlenen muhtar toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Soylu, köylerde şu ana kadar 2 bin 844 çadırın kurulduğunu belirterek, şu bilgileri paylaştı:

"4 binin üzerinde çadır sadece Bingöl'e sevk edildi. 1127 ağır hasarlı şu ana kadar tespit edilmiş bağımsız bölüm var. 31 orta hasarlı, 2 bin 674 az hasarlı, 151 yıkık, bağımsız bölüm var. 92 de acil yıkılacak olan bağımsız bölüm var. Şu ana kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı ekiplerimizin şuana kadar tespit ettiği tablo budur."

AFAD aracılığıyla 1 milyon lira acil ödenek gönderdiklerini söyleyen Bakan Soylu, "518 ağır ve yıkılmış olan birimin sahiplerine biner lira teslim edildi. Yine burada yıkacağımız evinden eşyasını alamayacak olanlara Elazığ ve Malatya'nın köylerinde olduğu gibi 5 bin lira vereceğiz. Ağır hasarlı olup da evden çıkacaklarla ilgili de eşyasını alıp da çıkanlarla ilgili de 2 bin 500 lira vereceğiz. Elazığ ve Malatya'da hangi usulü yürütmüş isek burada da aynı usulü gerçekleştireceğiz ve yine bir usul daha yapacağız. Şimdi çadırlarınızı kurduk. İlelebet bu çadırlarda olmayacaksınız. Yıktığımız ve acil yıkacağımız, yıkılması gereken evlerin yanına hemen bir konteyner getireceğiz. O konteynerleri de burada bırakacağız” dedi.

Şehirlerdeki yapı stoku eskisi gibi olmadığı için depremden az etkilenildiğini savunan Soylu, “2003 yılından sonra Bingöl'de çok önemli bir atılım gerçekleştiğini” öne sürdü.

Etiketler:   bingöl deprem


0 Yorum

Yorum Yaz