Binlerce Müslüman sabah namazını Mescid-i Aksa’da kıldı

Binlerce Müslüman, dün sabah namazını Mescid-i Aksa’da eda etti. El-Halil’de ise işgal güçleri, Hz. İbrahim Camii’nin girişlerini kapatarak sabah namazını eda etmeye gelenleri engelledi.

Binlerce Müslüman sabah namazını Mescid-i Aksa’da kıldı
06 Haz 2020 11:06:58

İşgal altındaki Kudüs’te oturan binlerce Müslüman, dün sabah namazını Mescid-i Aksa’da eda etti. El-Halil’de ise işgal güçleri, Hz. İbrahim Camii’nin girişlerini kapatarak sabah namazını eda etmeye gelen vatandaşları engelledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre koronavirüs salgını nedeniyle 2 aydan uzun bir süre kapalı kapan Mescid-i Aksa’nın avlusu, aileleriyle sabah namazını kılmak için gelen Filistinli vatandaşlarla doldu.

İki gün önce Kudüslü aktivistler tarafından, işgalci İsrail’in kirli planlarına karşı Müslümanlara sabah namazı ve Cuma namazı için Mescid-i Aksa’da toplanma çağrıları yapılmıştı.

Diğer yandan işgal güçleri, el-Halil şehrinde yer alan Hz. İbrahim Camii’ne sabah namazını kılmak için gelen Filistinli vatandaşların Camiye girmelerini engelledi.

Siyonist İsrail güçleri, askeri bariyerlerle Hz. İbrahim Camii’ne giden yolların girişlerini kapattı ve az sayıdaki vatandaş dışında Filistinlilerin camiye girmesine engel oldu.

İşgalci İsrail güçlerinin, Mayıs ayında El-Halil şehrinde bulunan Hz. İbrahim Camii’inde 54 kez ezanın okunmasını engellemesi yoğun tepkilere neden oldu.

İşgalci İsrail rejimi Başsavcısı Avichai Mandelblit, el-Halil'deki Harem-i İbrahim’e ait vakıf arazilerine, "geliştirme ve genişletme projesi" gerekçesiyle "Yahudileştirme" ve "Yahudi yerleşim birimi inşa" planı çerçevesinde el koyma kararını onaylamıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz