BM'den Fransa'ya uyarı! Bu yasa Müslümanları fişleyebilir!

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Fransa'daki güvenlik yasa tasarısının Afrika kökenliler ve diğer azınlıklar için olumsuz etkisinden ve Müslümanları "fişleme" olasılığından endişe duyduğunu ifade etti..

BM'den Fransa'ya uyarı! Bu yasa Müslümanları fişleyebilir!
09 Ara 2020 19:29:06

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Fransa'daki güvenlik yasa tasarısının Afrika kökenliler ve diğer azınlıklar için olumsuz etkisinden ve Müslümanları "fişleme" olasılığından endişe duyduğunu ifade etti.

Bachelet, BM Cenevre Ofisi'nde 2021'i görüşülen basın toplantısı gerçekleştirilidi.

Fransa'da güvenlik güçlerinin görüntülerinin yayımlanmasını yasaklayan tartışmalı güvenlik yasa tasarısının 24. maddesi ve karşıt protestolara ilişkin bir soruyu yanıtlayan Bachelet, şuları kaydetti:

"Yasanın 24. maddesinde ortaya konulan genel güvenlik yaklaşımı problemli gözüküyor. Özel güvenlik görevlilerine varıncaya kadar kolluk kuvvetlerinin yetkilerini genişletiyor ve yeni suçlar oluşturuyor. Ayrıca, Afrika kökenliler ve etnik azınlıklar üzerindeki olumsuz etkileri hakkında endişe hissedilmeli... Dolayısıyla, Müslümanların olası fişlenmesi konusunda da endişe duyuyoruz."

Bachelet, Fransa'daki gösterilerde ortaya çıkan kolluk kuvvetlerinin orantısız gücüne ilişkin ise "Daha önce, haziran ve temmuz protestolarının dışında da endişelerimi söyledim. Yetkilileri, rapor edilen tüm insan hakları ihlallerine yönelik hızlı, kapsamlı, bağımsız, tarafsız ve şeffaf bir soruşturma başlatmaya çaba gösterdim." sözlerini belirtti.

Fransa'daki ırkçılık endişelendiriyor!

Fransa'da kolluk kuvvetleri içinde "ırkçılık ve ırkçı fişlemelere" yönelik endişeleri bulunduğunu söyleyen Bachelet, duruma hemen müdahale edilmesi çağrısını iletti.

Bachelet, özellikle ırksal ve etnik azınlıklar başta olmak üzere, dünyanın çoğu ülkesinde halk ve polis arasındaki güvenin yara almaya devam ettiğini gördüklerini belirtti.

İnsan Hakları Yüksek Komiseri Bachalet, Fransız yetkilileri ülkedeki tüm grupların fişlenmesine sebbep olacak faaliyetlerden kaçınmaya çağırdı.

Yanı sıra, son dönemde basın özgürlüğünü ihlal edebileceği ve kolluk kuvvetlerinin orantısız müdahalesinin artırabileceği sebebiyle eleştirilen güvenlik yasa tasarısının özellikle 24. maddesi tartışılırken, son dönemde polisin gazetecilere ve eylemcilere yönelik şiddetine tepkiler büyüyor.



0 Yorum

Yorum Yaz