BM'den İdlib İçin Ateşkes Çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM), '900 bin kişinin yerinden edildiği İdlib için ateşkes çağrısında bulunduğunu' açıkladı.

BM'den İdlib İçin Ateşkes Çağrısı
17 Şub 2020 19:41:27

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, yaptığı yazılı açıklamadaİdlib'de devam eden krizin dehşete düşüren yeni bir seviyeye ulaştığı konusunda uyarıda bulundu.

Aralık ayından beri çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 900 bin kişinin çatışmalar ve saldırılar nedeniyle yerlerinden edildiğini belirten Lowcock, yerlerinden edilen Suriyelilerin kamplar dolu olduğu için dondurucu soğukta dışarda kaldığına dikkati çekti.

Lowcock, annelerin çocuklarını sıcak tutabilmek için plastik yaktığına ve bebeklerin soğuktan öldüğüne vurgu yaparak, hastane, okul, cami, pazar yeri ve sivil yerleşim alanlarının rastgele hedef alındığını belirtti.

Okul ve hastanelerin kapandığını anımsatan Lowcock, çökmek üzere olan temel altyapı ve salgın hastalık riski konusunda da uyarılarda bulundu.

İnsani yardım çalışanlarının da hedef alındığı ve hayatını kaybettiğini söyleyen Lowcock şunları ifade etti: 

"21'inci yüzyılın en büyük insani felaketi ancak BM Güvenlik Konseyi ve nüfuz sahibi diğerlerinin bireysel çıkarlarını bir kenara bırakıp, insanlık için ortak adım atmasıyla önlenebilir ve tek seçenek ateşkes."



0 Yorum

Yorum Yaz