"Bu bir savaş ilanıdır"

Suudi Arabistan, Katar'ın, Kabe'ye uluslararası statü verilmesi yönünde bir talebi olduğunu iddia etti. Bu talebi, "Suudi Krallığına karşı savaş ilanı" olarak nitelendirdi.

"Bu bir savaş ilanıdır"
31 Tem 2017 08:42:22

El Arabiya televizyonuna konuşan Suudi arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, "Katar'ın, Mekke'yi uluslararasılaştırma talebi saldırgandır ve krallığa savaş ilanıdır" ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan'ın Kabe'ye uluslararası statü verilmesi için çalışan herkese karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu söyledi.

'Katarlı hacıları ağırlamaktan memnuniyet duyarız'

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr,  "Katar'ın hac meselesini siyasileştirme girişimini reddediyoruz. Suudi Arabistan,  Katarlı hacıları ağırlamaktan memnuniyet duyar." dedi. 

Cubeyr, Bahreyn'in başkenti Manama'da, Katar kriziyle ilgili olarak,  Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn'in dışişleri  bakanlarının bir araya geldiği toplantının ardından, basın mensuplarının  sorularını yanıtladı.

Ülkesinin her zaman, hac veya umre ibadeti için Suudi Arabistan'a  gelen misafirlere hizmet ederek işlerini kolaylaştırdığını anlatan Cubeyr, bu  bağlamda çok fazla emek harcadıklarını, bu konunun polemik konusu yapılmasını reddettiklerini belirtti.



0 Yorum

Yorum Yaz