Bu Yanılgıya Düşmeyin

Çeşitli nedenlerle anne sütünü keserek bebeği vaktinden önce ek gıdalar ile tanıştırmak, obezite riskini artırıyor!

Bu Yanılgıya Düşmeyin
21 Şub 2015 11:42:24

Cenab –ı Allah Kur’an-da: “Anneler çocuklarını iki sene emzirirler. Anne ve çocuğun yiyeceğini, giyeceğini sağlamak, çocuğun babasına aittir.” buyurur. (Bakara: 233) Allah'u Teala ayetlerde anne sütüne dikkat çekerek çocukların anne sütünden mahrum kalmasını istemiyor.

Çiçeği burnunda pek çok anne 'sütüm olmuyor' ya da 'ne yapsam emmiyor' şeklinde yanlış yanılgıya kapılarak bebeğine anne sütü vermeyi kesiyor; yapılan tüm bilimsel çalışmalarda 'mucizevi' olduğu kanıtlanan anne sütünden bebeğini mahrum bırakıyor.

Bebeğin fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelişimi için gerekli tüm bileşenleri içinde barındıran anne sütünün yerine, vaktinden önce ek gıdalarla tanıştırılan bebeklerde obezite riskinin daha yüksektir. Beslenmenin; anne sütü ile beslenme, ek gıdalara başlama ve erişkin tipe yakın beslenme dönemi olmak üzere üç temel dönemi bulunuyor. İlk-6 aylık dönemin, 'emerek beslenme' dönemi olduğunu, yaşamın ilk altı ayında anne sütünün, D vitamini dışında bebeğin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikteki 'tek' besin olan süt 5'nci aydan itibaren ancak anne sütünün yanında ek gıdaya başvurulabilinir.



0 Yorum

Yorum Yaz