Çamaşır suyuna talep 10 kat arttı

Yeni tip koronavirüs (corona virus) riskine karşı, kişisel hijyene ve yaşam alanlarının temizliği önemle vurgulanıyor. Hastane, okul, iş yerleri gibi toplu yaşam alanları ile evlerin virüse karşı temizlemek isteyenler, çamaşır suyuna talebi 10 kat artırdı.

Çamaşır suyuna talep 10 kat arttı
21 Mar 2020 14:29:56

Yüksek bulaşıcılık riski taşıyan yeni tip koronavirüsün, havada bir süre asılı kaldıktan sonra yüzeylerde de bir süre daha yaşamaya devam ettiği belirtiliyor. Virüse karşı alınabilecek en önemli tedbir ise yaşam alanları ve sürekli temas edilen noktaların sık sık temizlenmesi.

TALEP 10 KAT ARTTI

Son iki haftada çamaşır suyuna talebin normalden 10 kat arttığı belirtiliyor. Çamaşır suyuna talebin salgınla birlikte artışa geçtiğini ancak bu talebi karşılayacak güçte olduklarını belirten Koruma Temizlik A.Ş. Genel Müdürü İmer Özer, şu sözleri kaydetti:

"Koronavirüs salgını ile birlikte hijyen ve temizlik ürünlerine büyük bir talep var. Çamaşır suyu talebi son iki haftada 10 kat arttı ama kimsenin endişesi olmasın, Türkiye’ye yetecek çamaşır suyumuz var. Günde 3 milyon şişeye kadar çamaşır suyu üretebilme kapasitemiz bulunuyor. Çamaşır suyu üretiminin ana hammaddesi olan klorda dışa bağımlı değiliz. Ülkemizdeki pek çok çamaşır suyu markasının üretimine kesintisiz devam ediyoruz."



0 Yorum

Yorum Yaz